neverovatno!
OVO JE KRUNA SVAKE TORTE, A NI JEDNA DOMAĆICA NE ZNA DA GA SPREMI: Poslastičari otkrili TAJNU za savršeni GANAŠ
Ni jedna domaćica ganaš krem ne sprema na ovaj način, sve prave kobnu grešku
Kremasta, ukusna, lagana čokolada koja da poseban šmek svakoj poslastici je naveliko poznata - čuveni ganaš krem, obično se pravi tako što se zagrevaju jednaki delovi slatke pavlake i seckane čokolade (prvo se zagreje pavlaka, a zatim se sipa preko čokolade), a poslastičari širom sveta imaju svoje posebne tehnike, koje ovu glazuru čine neodoljivom.
Dakle, ganaš se pravi od slatke pavlake i čokolade, smeša se obično ostavi da odstoji na nekoliko minuta pre nego što se promeša, a zatim se dodaju liker ili ekstrakt po želji.
Period odmora omogućava vrućoj pavlaci da poveća temperaturu posude i njenog sadržaja. Ako se počne odmah sa mešanjem, to bi uvelo vazduh koji bi smanjio temperaturu i sprečilo bi da se čokolada stalno topi.
Maslac se uglavnom dodaje da bi ganaš dobio sjajan izgled i glatku teksturu, a mnogi dodaju i kukuruzni sirup, koji, takođe, daje sjajnu boju i koristi se za zaslađivanje ganaša bez neželjenog efekta kristalizacije koji se stvara kada se dodaju drugi šećeri.
A ako ste ljubitelji ove slasne čokoladne fantazije, probajte neki od super recepata sa ganaš kremom i uživajte u ukusima, naša omiljena je idealna Grandisimo torta.
DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite:
(Espreso/ Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!