OVO JE KRUNA SVAKE TORTE, A NI JEDNA DOMAĆICA NE ZNA DA GA SPREMI: Poslastičari otkrili TAJNU za savršeni GANAŠ
Čokoladni ganaš krem, Foto: Prinstcreen7Youtube/ Secerko's Kitchen

neverovatno!

OVO JE KRUNA SVAKE TORTE, A NI JEDNA DOMAĆICA NE ZNA DA GA SPREMI: Poslastičari otkrili TAJNU za savršeni GANAŠ

Ni jedna domaćica ganaš krem ne sprema na ovaj način, sve prave kobnu grešku

Objavljeno:

Kremasta, ukusna, lagana čokolada koja da poseban šmek svakoj poslastici je naveliko poznata - čuveni ganaš krem, obično se pravi tako što se zagrevaju jednaki delovi slatke pavlake i seckane čokolade (prvo se zagreje pavlaka, a zatim se sipa preko čokolade), a poslastičari širom sveta imaju svoje posebne tehnike, koje ovu glazuru čine neodoljivom.

Dakle, ganaš se pravi od slatke pavlake i čokolade, smeša se obično ostavi da odstoji na nekoliko minuta pre nego što se promeša, a zatim se dodaju liker ili ekstrakt po želji.

Čokolada
foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Period odmora omogućava vrućoj pavlaci da poveća temperaturu posude i njenog sadržaja. Ako se počne odmah sa mešanjem, to bi uvelo vazduh koji bi smanjio temperaturu i sprečilo bi da se čokolada stalno topi.

Maslac se uglavnom dodaje da bi ganaš dobio sjajan izgled i glatku teksturu, a mnogi dodaju i kukuruzni sirup, koji, takođe, daje sjajnu boju i koristi se za zaslađivanje ganaša bez neželjenog efekta kristalizacije koji se stvara kada se dodaju drugi šećeri.

A ako ste ljubitelji ove slasne čokoladne fantazije, probajte neki od super recepata sa ganaš kremom i uživajte u ukusima, naša omiljena je idealna Grandisimo torta.

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite:

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/ Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.