DOKTORKA OPŠTE PRAKSE JE SVAKI DAN JELA BOROVNICE: Kada je videla OVE PROMENE, nije joj bilo dobro
Borovnica, Foto: Printscreen/Youtube/Food Insider

paŽnja

DOKTORKA OPŠTE PRAKSE JE SVAKI DAN JELA BOROVNICE: Kada je videla OVE PROMENE, nije joj bilo dobro

Borovnice nisu samo ukusne već su i izuzetno zdrave. Bogate antioksidansima, vitaminima i vlaknima, borovnice su moćan saveznik vašeg srca, tela i kože

Objavljeno:

Doktorka opšte prakse, koja je stekla sertifikat za savetovanje o prehrani i prevenciji dijabetesa, odlučila je jesti borovnice nedelju dana uzastopce, a na kraju tog razdoblja za The Healthy je otkrila blagodeti toga voća.

Borovnice nisu samo ukusne već su i izuzetno zdrave. Bogate antioksidansima, vitaminima i vlaknima, borovnice su moćan saveznik vašeg srca, tela i kože.

Šolja dnevno ovog voća može smanjiti rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i regulisati težinu. Stručnjaci preporučuju sveže, sirove i organske borovnice za maksimalne prednosti.

Eksperimentišući s njima nedelju dana, doktorka Patricia Varakalo osetila je pozitivne promene u energiji, koži i probavi. Tokom tog perioda jela je organske borovnice, stavljajući ih u razna jela. Takođe, jela je preporučenu dozu pune šolje borovnica dnevno.

Borovnice
foto: Printscreen/Youtube/Food Insider

“Do kraja nedelje osećala sam suptilno, ali neosporno poboljšanje svog zdravstvenog stanja. Ne sećam se kada sam imala stabilniji nivo energije. Još prijatnije iznenađenje bila je sveža i sjajna koža. Moja probava? Dobra kao i obično”, kaže doktorka za The Healthy.

Ipak, istakla je da u poboljšanju opšteg zdravlja bitnu ulogu nisu igrale samo borovnice, već i povećana pažnja prema zdravim navikama uopšte. Bez obzira na to, borovnice zaslužuju svoje mesto u svakodnevnoj rutini svih nas, zaključuje Varakalo.

12:48

SUPERVOĆE SA HIMALAJA GAJI SE I U SRBIJI: Lekari mu dali 3 meseca života, Ljubiša ozdravio uz pomoć svog proizvoda (KURIR TV)

(Espreso/the healthy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.