OVO SVAKI DAN KORISTITE, A NE ZNATE DA JE TO IZVOR BAKTERIJA: Može da izazove BOLESTI, više ga nikad NEĆETE DIRATI
Ilustracija, Foto: AP

paŽnja

OVO SVAKI DAN KORISTITE, A NE ZNATE DA JE TO IZVOR BAKTERIJA: Može da izazove BOLESTI, više ga nikad NEĆETE DIRATI

Kada pomislimo na bakterije, prva pomisao je kupatilo, tačnije WC šolja koja je izvor njih

Objavljeno:

Svima je već jasno da su bakterije svuda oko nas i deo nas. Postoje one dobre, ali i one loše koje mogu da se sakrivaju u bilo kojem delu planete Zemlje.

Kada pomislimo na bakterije, prva pomisao je kupatilo, tačnije WC šolja koja je izvor njih.

Prema rečima dr Skota Voltera, u pitanju je nešto drugo što nam nikada ne bi palo na pamet, a redovono smo u dodiru sa njim.

Ipak, istina je sledeća, najprljaviji deo kupatila je tuš. Može da postakne da se bakterije množe i dovede do stvaranja opasnih "biofilmova".

Šta je biofilm?

Tuš
foto: Profimedia

Bakterije vremenom prave sopstvenu koloniju koja se zove "biofilm" koji može da se manifestuje u obliku ljigave supstance. To je veoma teško ukloniti i teško se može uništiti samo jednim pranjem.

Dermatolog iz Denvera tvrdi da se bakterije množe u u središtu tuševa i da na taj način može da dovede do "određenih zaraznih bolesti" i "različitih infekcija".

Da biste očistili tuševe i otarasili se biofilma, Volter preporučuje da ga uklonite i stavite da odstoji u posudi sa alkoholnim sirćetom najmanje četiri sata.

01:34

ŠOKANTNO! Doktorka za Kurir TV otkrila: U klimi se nalaze opasne bakterije koje dovode do UPALE PLUĆA, POBAČAJA, A NEKAD I SMRTI

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.