SAMO NA OVAJ NAČIN ĆETE ISPRAVNO I TEMELJNO OPRATI GROŽĐE: Potrebna je 1 stvar koju IMA SVAKA kuća i spremno je
Grožđe, Foto: RINA

SAVET

SAMO NA OVAJ NAČIN ĆETE ISPRAVNO I TEMELJNO OPRATI GROŽĐE: Potrebna je 1 stvar koju IMA SVAKA kuća i spremno je

Izuzetno je bitno da svako voće dobro operete pre same upotrebe a sada vam dajemo savet kako ispravno oprati grožđe.

Objavljeno: 10:57h

Kada se vratite iz prodavnice i kupili ste grožđe, može biti primamljivo da preskočite pranje i odmah počnete sa jelo, ali važno je odvojiti vreme da pravilno očistite svaki deo grožđa pre nego što ga pojedete.

Kada oprati grožđe?

Proces pranja dodaje višak vlage, što može uzrokovati da se grožđe razgradi brže nego što bi inače. Iako se čini praktičnim da operete sve grožđe čim se vratite kući iz prodavnice, zapravo bi trebalo da očistite samo ono što planirate da jedete odmah ili u bliskoj budućnosti. Za duže trajanje, držite neoprano grožđe u plastičnoj kesi u frižideru dok ne odlučite da ga jedete.

Pranje grožđa nije komplikovano, ali postoje određeni koraci koje treba da sledite da biste bili sigurni da je vaše grožđe što je moguće čistije. Čistim rukama ispraznite grožđe iz posude u cedilo odgovarajuće veličine. Uključite slavinu i pustite hladnu vodu da struji preko grožđa. Rukama pomerajte grožđe tako da se svaka strana očisti. Pospite malo sode bikarbone i/ili soli preko grožđa u cedilu i nežno ga izribajte rukama. Ovaj lagani piling će ukloniti nečistoće, piše Real Simple.

Nakon temeljnog ispiranja, osušite grožđe u cedilu čistim kuhinjskim ili papirnim ubrusom. Sada je spremno!

00:19

Pranje prozora na zgradi na Novom Beogradu

(Espreso/alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.