internacionalna kuhinja
OVU GREŠKU SVI PRAVE KADA KUVAJU NAJPOZNATIJI ITALIJANSKI SOS: Bez jednog ZAČINA ovo jelo nije ORIGINAL (RECEPT)
Najbolje nolonjeze koje ćete jesti su upravo one sa crnim vinom, ali ako ne možete da ga stavite u jelo iz nekog razloga, uvek možete uraditi ovo
Špagete bolonjeze, poznatije kao ragu špagete, su specijalitet Italije i italijanske kuhinje, zato bi bilo greota ako ne biste uživali u ovom jelu kako treba.
U originalni recept ide i vino, ali ne mogu svi da konzumiraju alkohol, pa smo ga modifikovali. Najbolje bolonjeze koje ćete ikada probati su baš ove:
Sastojci:
- mešano mleveno meso 500g
- 2 velike šargarepe seclane na sitne kockice
- 1 svež paradjaz scekan na kockice
- paradajz sok
- beli luk
- crni luk
- origano
- so
- biber
- čili po želji
- parmezan
Priprema:
- Staviti sitno seckani beli i crni luk da se dinstaju koji minut dok malo ne omekšaju a onda dodati šargarepu.
- Kada je šargarepa dovoljno smekšala, dodajte začinjeno mleveno meso koje ste fino izgnječili (so, biber i čili)
- Ostavite sve da se dinsta u sopstvenom soku, dok meso ne bude raskuvano, mešajte viljuškom kako se ne bi formirale grudvice (lepo razdvajajte sve)
- Kada je sve dovoljno kuvano dodate kockice paradjaza i ostavite da se sjedini sa smesom, a na kraju sipajte paradajz sok i ostavite sve da se kuva minimum pola sata, ako ne i duže.
- Na kraju dodate origano i parmezan.
PAŽNJA: Špagete i sos možete da mešate u posebnoj posudi, ali najbolje je da servirate preko al dete kuvanih špageta. Ne preporučujemo drugu testeninu. OBAVEZNO STAVITE ORIGANO!
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!