za džabe
DOMAĆICE U SRBIJI POLUDELE ZA "CRNCEM BEZ JAJA": Prave ga kao POMAHNITALE, evo zbog čega je TOLIKO DOBAR
Jeftino i brzo je sve što želimo od recepata, zato prinite na posao i spremite crnac bez jaja
Ukoliko ste štedljive, a danas ne znamo ko nije, ovaj kolač je idealan za iznenadne goste, za kada vam se jede nešto slatko. Nas je u kući bilo petoro, i mami je uvk bilo jeftinije da spremi ovaj kolač, nego da kupuje slatkiše za sve.
Tako je ostalo i dan danas, ovaj recept bez jaja je odličan, a možete ga spremiti i sa njima. Evo kako se priprema omiljeni kolač svih domaćica Crnac:
Za testo:
- 1 čaša šecera
- 3 kašike kakaoa
- 3 čaše jogurta
- 3 čaše brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 čaša ulja
Za preliv:
- 100 ml mleka
- 3 kašike šecera
- 100 g čokolade
- 60 g margarina
Priprema:
- Ugrejati rernu na 200 C. U činiju sipati sve suve sastojke, zatim dodati jogurt i ulje pa sve sjediniti.
- Merimo sve časom od jogurta ili kiselog mleka.
- Namazati pleh 20x30 cm uljem pa pobrašnjaviti i izliti smesu.
- Peći 20-ak minuta u zavisnosti od jačine rerne.
- Kada je kolač pečen pripremiti preliv tako što u šerpici otopimo margarin i šećer, dodamo mleko pa čokoladu.
- ada se sve lepo sjedini i dobijemo retku smesu prelijemo preko kolača, koji smo prethodno izbockali na više mesta da bi bolje upio preliv.
- Vruć preliv ide na vruć kolač!
- Ohladiti i seći na kocke! Prijatno!
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!