TUČENI PINĐUR, SAN SVAKE DOMAĆICE ZA DOBRU ZIMNICU: Ključ je u SASOJKU, koji MAKEDONKE kriju ko ZMIJA NOGE
Pinđur, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

balkanska IKONA

TUČENI PINĐUR, SAN SVAKE DOMAĆICE ZA DOBRU ZIMNICU: Ključ je u SASOJKU, koji MAKEDONKE kriju ko ZMIJA NOGE

Svaka zminica bi volela da je pinđur, ali nisu svi dosegli taj nivo sjedinjenosti ukusa dva sastojka

Objavljeno:

Pod suncem Makedonije dozrijevaju najbolje paprike i paradajz u ovom delu sveta, a taj izmučeni i vrijedan narod, pretvorio je te plodove u simfoniju ukusa koju zovemo pinđur.

Ovo jelo sprema svaka kuća u Makedoniji, delikates i ikona svakog doma. Kako se sprema makedosnki tučeni pinđur:

Pinđur
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci

  • 700g paradajz
  • malo soli
  • po želji sjeckanog peršina
  • Dodaj na popis za kupnju
  • 1 kg rog zelene ili crvene paprike
  • 2 dl (ili suncokretova) maslinova ulja
  • 10 čenova belog luka
Pinđur
foto: Profimedia

Priprema

  1. Paprike i paradajz se ispeku u pećnici.
  2. Кada se ohlade, oljuštite kožu i uklonite sve sjemenke.
  3. U drvenoj posudi, drvenim batom (ukoliko nemate specijalni drveni batić, dobro će doći i drvena strana bata za meso) se tuče so i beli luk, te se tuče, dok se ne pretvori u kremu.
  4. Tada se dodaju jedna po jedna paprika, te se tuče drvenim batom dok se ne istuku sve paprike.
  5. Zatim se dodaje paradajz i tuče se dok se ne istuku i one. Dodajte ulje i promiješajte. (Ulje ja zagrijem i vrelo prelijevam po pinđuru)
  6. Gotov pinđur se posoli po ukusu i po želji se dodaje sjeckani peršin.
  7. Pinđur potom stavimo u sterilizirane tegle i čvrsto zatvorimo.

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani:

00:37

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

(Espreso / Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.