SVI SRBI VOLE OVU NAMIRNICU, ALI POLOVINA NE SME DA JE JEDE: Kada čujete ZAŠTO, sve će vam biti jasno
Foto: Printscreen/Youtube/ Dacinaa Kuhinja

obratite pažnju

SVI SRBI VOLE OVU NAMIRNICU, ALI POLOVINA NE SME DA JE JEDE: Kada čujete ZAŠTO, sve će vam biti jasno

Praziluk je jedna od najzdravijih namirnica koje postoje, nažalost ljudi sa određenim oboljenima, koja su vrlo česta, ne mogu da ga jedu

Objavljeno:

Praziluk ima savršenu nutritivnu vrednost i čini ga jednom od najizbalansiranije hrane koja postoji. Pomaže u borbi masnoća i šećera u krvi, kao i povišenog krvnog pritiska, a zbog velike količine vlakana dovodi probavu u normalu.

Jedna od najvažnijih praziluka jeste regulacija nivoa šećera u krvi. Za to su najviše zaslužni vitamin C i vitamin B6, kao i folna kiselina, gvožđe i mangan kojih ima u izobilju.

Ujedno, svi sastojci utiču na normalizaciju nivoa šećera, a rezultati brojnih istraživanja pokazali su da je redovan unos praziluka, naročito u svežem obliku, uticao na porast nivoa takozvanog dobrog holesterola, istovemeno smanjujući nivo masnoće u krvi.

Praziluk
foto: Printscreen/Youtube/BEST HOMEMADE RECIPES

Praziluk je takođe odličan za sveukupno poboljšanje zdravstvenog stanja. Odličan je izvor vlakana, što je odlično za aktiviranje uspavane probave, kao i kalcijuma za zdrave kosti.

Iako čovek može imati brojne koristi od unosa praziluka, stručnjaci upozoravaju da osobe sa oboljenjima bubrega i žučne kese bi trebalo da ga izbegavaju i uz dozvolu lekara obazrivo koriste u pripremi salata i jela.

Nutricionisti su objasnili da problem prave supstance koje nazivaju oksalatima, a koje, kada se u većim količinama unose u organizam, kristališu i mogu izazvati ili povećati probleme koji inače pogađaju te pacijente. Ujedno, postoji opasnost i da blokiraju apsorpciju kalcijuma.

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život:

02:32

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.