RECEPT
OVAKVU SIGURNO NISTE PROBALI, TORTA OD HILJADU PALAČINKI ZALUDELA JE SVET: Sprema se lako samo premažete i poređate
Na kraju pospite šećerom u prahu
Recept za ovu tortu kombinuje tanke slojeve palačinki sa bogatim kremom od slatke pavlake i jagoda, stvarajući jedinstvenu i neodoljivu kombinaciju ukusa i tekstura.
Za ovu poznatu francusku tortu nisu potrebne posebne kulinarske veštine, a fil možete da kombinujete po želji.
Sastojci:
Za palačinke:
2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
2 kašike šećera
4 jajeta
1 šolja mleka
1 šolja vode
4 kašike neslanog putera
Za nadev:
2,5 šolje slatke pavlake
1/4 šolje šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
jagode
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, so i šećer. Dodajte umućeno jaje i sjedinite. Pomešajte mleko i vodu, pa sipajte u smesu i opet sjedinite. Zatim dodajte i istopljeni puter, promešajte i pokrijte smesu providnom folijom. Stavite u frižider na pola sata, a onda ispecite palačinke, kao i obično.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom, pa premažite svaku palačinku i poređajte seckane jagode. Palačinke ređajte jedne preko drugih. Pospite šećerom u prahu.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!