OVO ULJE NIKAKO NE MAŽITE NA SEBE DOK SE SUNČATE: Zaobiđite ih u ŠIROKOM LUKU jer ćete IZGORETI sigurno
Sunčanje, Foto: Profimedia

oprezno

OVO ULJE NIKAKO NE MAŽITE NA SEBE DOK SE SUNČATE: Zaobiđite ih u ŠIROKOM LUKU jer ćete IZGORETI sigurno

Zato je najbolje da se mažete proverenim proizvodima koji sadrže visok stepen zaštite, a evo šta još može da vam se dogodi ako ne odustanete od „proverenih“ domaćih recepata

Objavljeno:

Mnogi se i danas kunu u maslinovo i još neka ulja, kažu da im pomažu u bržem dobijanju bronzane boje, ali njihovo korišćenje, verujte, uopšte nije dobra ideja!

Iako su prirodni sastojci i prirodni proizvodi za kožu apsolutno uvek preporučljivi, zapamtite da to nije slučaj kad odlučite da se prepustite čarima sunca: oni ne sadrže zaštitu od zračenja, izgorećete, što i te kako može da vam se osveti!

Sunčanje, Plaža, More, Leto
foto: EpicStockMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

Zato je najbolje da se mažete proverenim proizvodima koji sadrže visok stepen zaštite, a evo šta još može da vam se dogodi ako ne odustanete od „proverenih“ domaćih recepata…

Maslinovo ulje

Ulja koja su namenjena prvenstveno za kuvanje nikako nisu dobra za sunčanje, a to se odnosi i na maslinovo ulje, koje se najčešće koristi da bi se brže dobio tamniji ten.

Kantarionovo ulje

Ulje kantariona, koje se dobija iz cvetova istoimene biljke, možda i najgori izbor za tamnjenje kože. Razlog za to je što jedan sastojak koji se u njemu nalazi u spoju sa sunčevim zracima može da izazove alergijske reakcije na koži, bez obzira na to što je u pitanju prirodno ulje.

Sunčanje
foto: Profimedia

Kokosovo ulje

Zbog svojih kvaliteta mnogo se koristi, ali s plaže ga treba proterati. Izbeći ćete česte alergijske reakcije i nećete izgoreti ako ga zamenite kremom ili mlekom s visokim zaštitnim faktorom. U suprotnom vas čekaju muke.

Margarin

Verujte da i u 21. veku, kad može da se kupi milion kvalitetnih preparata za sunčanje, postoje ljudi koji veruju da će, ako se namažu margarinom, brže pocrneti. Zaboravite na tu ideju jednom zasvagda jer ova namirnica ostavlja fleke po telu. A pošto ne sadrži zaštitni faktor, na jakom suncu ćete sigurno izgoreti.

01:34:49

MAJKE I SNAJKE SE04 VELIKO FINALE

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.