DOKTOR SOLAKOVIĆ OBELODANIO CRNU ISTINU: Tu vam nude SPAS, a DAVE se u BAKTERIJAMA, ništa NE PIPAJTE
dr Solaković, Foto: Printscreen/Youtube/HayatMediaBIH

dobro se pazite

DOKTOR SOLAKOVIĆ OBELODANIO CRNU ISTINU: Tu vam nude SPAS, a DAVE se u BAKTERIJAMA, ništa NE PIPAJTE

Doktor otrkio na kom mestu ima najviše bakterija

Objavljeno:

Doktor Solaković kaže da su bolnice pravo leglo bakterija!

Kada odete u bolnicu, znate da idete na veoma opasno mesto. Kada tražite smeštaj za vaš odmor, tražite da sobe imaju toalet i lavabo, kada birate bolnicu tražite bolnicu koja ima lavabo, sapun, dezinfekciono sredstvo. Ali, samo da postoji ona soba, gde vas ima jedan ili dva. Ne govorim o prostorijama kao što su barake u kojima postoji jedan toalet. Vaš neprijatelj u bolnici nije cimer koji hrče, onaj dosadni, koji ne silazi sa telefona kada spava. Neprijatelji su mali, ne vidite ih, oni su na vama i svuda oko vas, to su bakterije i virusi - upozorava dr Solaković.

On je naveo da prema istraživanju britanskog magazina, njih 90.000 godišnje u toj zemlji umre od infekcije koju oboleli dobiju od virusa. Naš imuni sistem je jak i bori se svaki dan. Ako uđete u bolnicu, vaš organizam je pao, kao i imunološki sistem, te bakterije stupe na snagu, jedu vaše meso. Lekari i medicinsko osoblje pokušavaju da očiste i unište ove bakterije, ali to nije dovoljno. Ali i vi se morate boriti. Vaša banja ili toalet mora imati lavabo, mora imati sapun, dezinfekciono sredstvo. Preko ovoga se prenose sve infekcije - kaže Solaković. Ukazao je i na koja su mesta na kojima se najčešće skupljaju bakterije.

Opasno je mesto kada hoćeš da uđeš u toalet, pun ga je taj ključ, uzmi maramicu i otključaj je. Ne hvatajte čajnik rukom, uzmite vlažnu maramicu i povucite je. Taj daljinski koji ste uzeli je pun bakterija. Morate ga očistiti i oprati ruke nakon svakog dodira. Ono dugme koje vam je iznad glave kada želite da pozovete sestru, očistite ga ili dohvatite maramicom. Zapamtite, ako je gaza na rani mokra u tri ujutru, pozovite medicinsku sestru. Ako je mokar, logično je da će ući duboko unutra i da ćete dobiti infekciju. Bolje je pojesti malo jezika nego imati belance. Ne dirajte rukama kanilu, ne dirajte odvode... Skinite nakit kada idete u bolnicu jer su to mesta koja se teško peru – rekao je Solaković.

Bonus video: Analiza krpelja u JKP Gradska čistoća

03:12

Analiza krpelja u JKP Gradska čistoća

(Espreso/Hayat.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.