prijatno
HRSKAVA NOĆNA UŽINA: Gotove su za 10 minuta, samo ih stavite u RERNU i NEĆE PROBUDITI ukućane (RECEPT)
Hrskave prženice iz rerne nikad nisu bile uskusnije
Prženice su najbolji naćin da iskoristite bajati hleb. Bez prženja, a ukusne su i hladne!
Sastojci: 10 parčića starog hleba 3 jaja 1 dl mleka prstohvat soli prstohvat šećera
Priprema: Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.
Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Bonus video: Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić
(Espreso/Alo!)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!