za doručak
MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite već danas deci za doručak
Prženice svi jedemo od malena, doručak koji vraća u detinjstvo pri prvom zalogaju.
Još uz jogurt nema ništa slađe.
Isto tako i drugi narodi ih spremaju, Mađari imaju svoj specifičan recept, dok Makedonske domaćice imaju savršen recept kako da budu sočne.
Isprobaćete ih čim ustanete.
POTREBNI SASTOJCI
kifle - 500 g, suve
sveže mleko - 250 ml
jaja - 3 komada
brašno - 1 supena kašika
so - 1 prstohvat
šećer - 1 sušena kašika
šećer u prahu - za posipanje
maslac - 60 g za prženje
ulje - oko 80 ml
NAČIN PRIPREME
Isecite kifle na jednake kriške. Pomešajte brašno sa mlekom. Mešajte i dodajte prethodno umućena jaja, so i šećer.
Brzo potopite kriške u sveže mleko i nakon toga u smesu od jaja. Pržite u ugrejanom maslacu, pomešanom sa uljem dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Gotove prženice pospite šećerom u prahu.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!