RUSKE DOMAĆICE PRŽENICE PRIPREMAJU SAMO NA OVAJ NAČIN: Zbog toga budu mnogo UKUSNIJE i LEPŠE OD NAŠIH
Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

recept

RUSKE DOMAĆICE PRŽENICE PRIPREMAJU SAMO NA OVAJ NAČIN: Zbog toga budu mnogo UKUSNIJE i LEPŠE OD NAŠIH

Ako volite prženice, sigurni smo da će vam se ovaj recept dopasti

Objavljeno:

Od davnina se za doručak spremaju prženice. Ovo je jelo koje svi vole, koje se lako sprema, a namirnice svi mogu da priušte. Ovo je takođe super recept koji možete da iskoristite ako vam je ostao bajat hleb i ne znate šta da napravite.

Srpski recept za prženice je vrlo jednostavan, a ruske domaćice su ga obogatile sirom i tako napravile ukusno jelo koje je gotovo očas posla, a i nema prženja u ulju, jer se ove peku u rerni.

Prženice
foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

Sastojci:

6 kriški hleba

3 jajeta

50 ml mleka

120 g tvrdog sira

30 g putera

Priprema:

Tri parčeta hleba stavite u pleh i viljuškom napravite rupe na par mesta (kako bi što bolje upio smesu). Umutite jaja sa mlekom i posolite, pa prelijte preko pola količine. Ostavite 5 minuta da hleb dobro upije. Preko pospite rendani sir (može i kriške) i stavite preostale kriške hleba.

I te kriške viljuškom probušite, prelijte preostalom smesom od jaja, pa lagano pritisnite i ostavite da upije još 5 minuta. Preko stavite parče putera i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.