SATARAŠ KOJI SE NE PEČE I NE PRŽI NEGO HLADI U FRIŽIDERU: Dva TAJNA sastojka daju još BOLJI UKUS
Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

recept

SATARAŠ KOJI SE NE PEČE I NE PRŽI NEGO HLADI U FRIŽIDERU: Dva TAJNA sastojka daju još BOLJI UKUS

U raznovrsno povrće se dodaje med i limunov sok što ovom jelu daje poseban šmek

Objavljeno:

Sataraš je letnje jelo koje se pravi od paprike, paradajza i pirinča. Kratko se krčka, a neko u ovo jelo dodaje meso ili jaja, za još bolji ukus. Sataraš nije teško napraviti, a mi vam donosimo još jedan fantastičan recept za ovo jelo.

Ono što ga razlikuje od svih drugih je to što se ne peče i ne kuva, već se hladi u frižideru. A takođe, u raznovrsno povrće se dodaje med i limunov sok što ovom jelu daje poseban šmek.

Dijetalna cezar salata, Salata
foto: Printscreen/Youtube/Mogu Ja To Sama

Sastojci:

4 male tikvice

1 l vode

1 crni luk

1 šargarepa

2 paprike

1 veza peršuna

5 čenova belog luka

1 kašičica mlevene crvene paprike

2-3 kašike meda

100 ml maslinovog ulja

Salata
foto: Printscreen/Youtube/feelgoodfoodie

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i posolite, pa kada proključa dodajte tikvice isečene na deblje štapiće. Ostavite u vodi 2-3 minuta, pa vadite na ubrus da se ocede. U posudi pomešajte seckani crni luk, šargarepu, papriku, peršun, pa dodajte mleveni beli luk. Posolite, pobiberite i pospite crvenom paprikom.

Promešajte, pa dodajte med i limunov sok i opet promešajte. Zatim u vatrostalnu posudu poređajte tikvice, preko stavite povrće, pa poređajte još jedan red tikvica. Prelijte vrelim maslinovim uljem. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 15-20 minuta.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.