recept
SATARAŠ KOJI SE NE PEČE I NE PRŽI NEGO HLADI U FRIŽIDERU: Dva TAJNA sastojka daju još BOLJI UKUS
U raznovrsno povrće se dodaje med i limunov sok što ovom jelu daje poseban šmek
Sataraš je letnje jelo koje se pravi od paprike, paradajza i pirinča. Kratko se krčka, a neko u ovo jelo dodaje meso ili jaja, za još bolji ukus. Sataraš nije teško napraviti, a mi vam donosimo još jedan fantastičan recept za ovo jelo.
Ono što ga razlikuje od svih drugih je to što se ne peče i ne kuva, već se hladi u frižideru. A takođe, u raznovrsno povrće se dodaje med i limunov sok što ovom jelu daje poseban šmek.
Sastojci:
4 male tikvice
1 l vode
1 crni luk
1 šargarepa
2 paprike
1 veza peršuna
5 čenova belog luka
1 kašičica mlevene crvene paprike
2-3 kašike meda
100 ml maslinovog ulja
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite, pa kada proključa dodajte tikvice isečene na deblje štapiće. Ostavite u vodi 2-3 minuta, pa vadite na ubrus da se ocede. U posudi pomešajte seckani crni luk, šargarepu, papriku, peršun, pa dodajte mleveni beli luk. Posolite, pobiberite i pospite crvenom paprikom.
Promešajte, pa dodajte med i limunov sok i opet promešajte. Zatim u vatrostalnu posudu poređajte tikvice, preko stavite povrće, pa poređajte još jedan red tikvica. Prelijte vrelim maslinovim uljem. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 15-20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!