recept
NAPRAVITE SAVRŠENU POGAČU KOJA USPEVA IZ PRVE: Umesite testo BOLJE od PEKARA (VIDEO)
Jedan od najlakših recepata za domaću pogaču
Nekada nije moglo da se zamisli da se hleb kupuje, zna se da su vešte ruke naših baka mesile neke od najboljih pogača. U nastavku teskta pročitajterecept za jednu od najlakših domaćih pogača, a sve što treba da uradite jeste da umesite testo.
Kako bi dobili ovako dekorativnu pogaču biće vam potrebno manje od 15 minuta. Uspeva i početnicima, a toliko je mekana i hrskava da će nestati odmah sa stola.
Sastojci:
42 g kvasca
1 kašika šećera
150 ml toplog mleka
950 g brašna
1 kašičica soli
3 jajeta
20 ml ulja
250 ml tople vode
80 g putera
Priprema:
U posudi pomešajte šećer i toplo mleko, pa dodajte izdrobljeni kvasac i 50 g brašna. Dobro promešajte, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. U prosejano brašno dodajte so, 2 jajeta i jedno belance, kao i ulje i toplu vodu. Zatim dodajte aktivirani kvasac i umesite testo.
Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe sat vremena. Podelite na 3 jednaka dela, a onda oblikujte loptice. Razvucite testo u veći krug i premažite istopljenim puterom. Preko stavite drugo razvučeno testo i premažite istopljenim puterom. Stavite i treće testo i premažite istopljenim puterom.
Presecite na pola, pa urolajte obe polovine i isecite parčiće. Poređajte ih uspravno u kalup koji ste obložili pek papirom. Premažite istopljenim puterom i ostavite na toplom još 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!