recept
OVO ITALIJANSKO JELO NA SRPSKI NAČIN ĆE VAS IZUTI IZ CIPELA: Osmislio ga je čuveni Italijan, ZAIGRAĆE VAM NEPCA
Ovo je originalan recept za čuvene kanelone
Ukoliko ne znate šta danas za ručak, ovo je idealna opcija! Čuveni, italijanski specijalitet na naš način!
Sastojci:
- Jedan crni luk
- 150 g svinjskog mlevenog mesa
- 150 g junećeg mlevenog mesa
- 100 g kobasice u komadu (može italijanska ili izletnička)
- pet listova svežeg bosiljka
- 250 g rikota sira
- jedno jaje
- jedna šaka prezli
- jedno pakovanje kanelona
- malo parmezana ili nekog drugog tvrdog sira
Za paradajz sos:
- 400 ml paradajz sosa
- dva čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- svež bosiljak
- jedna kašičica brašna
Priprema: Crni luk iseckajte, pa ga ispržite na zagrejanom maslinovom ulju (3-4 kašike). Zatim dodajte meso i pržite još 10 minuta, pa dodajte seckanu kobasicu, kao i seckani bosiljak. Kada meso bude gotovo sipajte ga u posudu, a kada se ohladi dodajte rikota sir. Sjedinite smesu, pa dodajte jaje i prezle. Lepo promešajte. U šerpi propržite cele čenove belog luka i polutku crnog. Sipajte paradajz sos i seckani bosiljak, kao i sušeni origano, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim izvadite luk (i crni i beli), pa dodajte brašno. Promešajte i nastavite da kuvate dok se malo ne zgusne. Sipajte kutlaču do dve u tepsiju i rasporedite. Smesu od mesa sipajte u kesu za zamrzivač i isecite deblju rupu, pa punite kanelone. Ređajte u tepsiju. Prelijte preostalim paradajz sosom, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 30 minuta, pa skinite foliju, pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 10 minuta.
(Espreso/Republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!