italijanska kuhinja
DOMAĆICE, TRAŽITE OVAJ RECEPT KAO LUDE, EVO STIŽE: Pasta kakvu do sada niste SPREMALE, nema bolje od ove
Pesto pasta je izgleda omiljena svim generacijama, pogotovo ovako pripremljena
Paste su nam omiljeno jelo preko leta jer se brzo vare, sve dok nemoju previše mlečnih proizvoda, onda mogu malo i da nas uljuljkaju, ali u suštini su osvežavajuće i najvažnije, brze za pripremu.
Danas izdvajamo najtraženiji recept za pastu do sada - pesto pastu, toliko ga želite da smo morali da se povinujemo i sa tradicionalnih recepata smo došli do italijanske kuhinje.
Sastojci:
- 600g Špageta
- 400g Neutralne pavlake
- 200g Pesto sosa
- 100g Parmezana
- 100g Putera
- 15ml Maslinovog ulja
- Peršun (ukoliko želite da dekorišete jelo)
- So/Biber po ukusu
Špagete sa Gotovim Pesto Sosom za 4 osobe:
Priprema
Korak 2: Pripremiti vodu za kuvanje špageti. Tako što ćete uključiti vodu u loncu da se zagreva i dodati soli (Kada se špagete kuvaju u slanoj vodi, budu ukusnije i bolje kuvane. A i sama voda malo brže provri).
Korak 3: Kada voda provri – dodati špagete. Špagete kuvati oko 8 minuta, ne smeju biti prekuvane (Zato što će se još malo kuvati u sosu).
Korak 4: Zatim procediti špagete.
Korak 5: U tiganj dodati malo maslinovog ulja i pesto sos.
Korak 6: Nakon 60tak sekundi dodati neutralnu pavlaku i konstantno mešati.
Korak 7: Kada se sos dobro ukuva – dodati špagete.
Korak 8: Kada se sve sjedini, pred kraj dodati puter i parmezan. Da bi se sos lepo zalepi za špagete.
Korak 9: Začiniti po ukusu sa solju i biberom.
Korak 9: Na kraju servirati na tanjiru, posuti sa još rendanog parmezana. Dekorisati sa peršunom ili bosiljkom.
Korak 10: Posuti sa maslinovim uljem od gore. I vaše špagete sa pesto sosom su spremne.
SNAJKE DOŠAPTAVALE KULINARSKE TAJNE MARIJI! Trka sa vremenom, SAVRŠEN RECEPT ZA PILETINU! Obrt usledio kada je SIN izašao na scenu:
(Espreso/ Recepti Perun)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!