recep
ITALIJANSKI SPECIJALITET NA SRPSKI NAČIN: Dodajte samo 1 SASTOJAK u BOLONJEZE i svideće vam se JOŠ VIŠE
Napravićete savršene makarone kojima niko neće odoleti, a isprljaćete samo jednu šerpu
Pasta možete da pravite sa najraznovrsnijim sosovima, a svako ima neki svoj trik kako da ona bude još ukusnija. Najpoznatije su špagete bolonjeze i makarone sa sirom, a mi vam predlažemo da dva čuvena recepta iskombinujete.
Napravićete savršene makarone kojima niko neće odoleti, a isprljaćete samo jednu šerpu.
Sastojci:
500 g makarona
450 g mlevenog mesa
1 šolja pavlake za kuvanje
1 konzerva seckanog pelata
1 šolja rendanog čedar sira
1 manji crni luk
1 kašičica paste od belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica italijanskog začina
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica belog luka u prahu
oko 250 ml pilećeg bujona
2 kašike paradajz paste
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada meso i luk budu gotovi dodajte pastu od belog luka, kao i pelat. Dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, kao i belim i crnim lukom u prahu.
Promešajte, pa sipajte bujon (200 ml), a onda i pavlaku za kuvanje. Sve to lepo promešajte, pa dodajte makarone i opet promešajte. Tečnost mora da prekrije testeninu, a ako nije dodajte još malo bujona. Poklopite i krčakajte na srednjoj temperaturi nekih 15-20 minuta.
Ako makarone nisu gotove dodajte još malo bujona (50 ml) i krkčajte još par minuta. Zatim dodajte rendani sir i mešajte dok se ne otopi. Isključite šporet i pospite makarone seckanim peršunom.
Majke i snajke:
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!