BOSANSKI SOMUN JE PREŠIŠAO NAJPOZNATIJE POGAČE SVETA: Evo ispred kojih SVETSKIH JELA se našao
Somun, Foto: Printsreen/Youtube/ Gurman TV

sa balkana

BOSANSKI SOMUN JE PREŠIŠAO NAJPOZNATIJE POGAČE SVETA: Evo ispred kojih SVETSKIH JELA se našao

Somun nema ko ne voli, mnogo češće nego ne će nam on biti prvi izbor kada je u pitanju idealna kombinacija za roštilj, a bosanski se našao na top listi najukusnijih pogača

Objavljeno:

Taste Atlas objavljuje listu najboljih pogača na svetu. Ističu da njihova lista nije konačna ocena već promocija odličnih kuhinja širom sveta. Šokiraće vas gde su završile najpoznatije tortilje.

Taste Atlas objavio je novu listu svetskih jela. Ovoga puta ocenjivali su razne svetske pogače. Atlas ukusa kaže da su njihove liste zasnovane na ocenama publike. Bosanski somun, popularni balkanski somun poslužen sa ćevapima, završio je među 15 najboljih somuna na svetu, zajedno sa nekoliko indijskih i italijanskih pogača.

Malezijski Roti Kanai je ocenjen kao najbolja pogača. Na suprotnoj strani, na poslednjem mestu sedi indijski Bakri. Somun, testo napravljeno od kombinacije brašna, vode, soli i kvasca, našao se ispred čuvene italijanske fokače i meksičke tortilje.

Kod nas u Srbiji najpoznatiji i najukusniji somun je iz Prijepolja, a pekar je otkrio i kako se sprema.

REAKCIJE BEOGRAĐANA NA POSKUPLJENJE HLEBA: Pitali smo kako će cene uticati na njihov budžet i evo šta su nam rekli! ANKETA:

01:32

REAKCIJE BEOGRAĐANA NA POSKUPLJENJE HLEBA: Pitali smo kako će cene uticati na njihov budžet i evo šta su nam rekli! ANKETA

(Espreso/ 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.