ZA OVU ZELENU ČORBU KAŽU DA JE VITAMINSKA BOMBA: Pred kraj joj dodajte 1 SASTOJAK koji daje posebnu AROMU (RECEPT)
Čorba od kopriva, Foto: Printscreen/Youtube/NOVAStv

recept

ZA OVU ZELENU ČORBU KAŽU DA JE VITAMINSKA BOMBA: Pred kraj joj dodajte 1 SASTOJAK koji daje posebnu AROMU (RECEPT)

Za čorbu od koprive se veruje da je vitaminska bomba, koju niko ne odbija

Objavljeno:

Čorba od koprive je jako ukusno i zdravo jelo. Jednom kada je probate nećete prestati da je jedete.

Sastojci:

  • 4 šolje svežih listova koprive (koristite rukavice kada rukujete njima)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 2 čena belog luka, mlevenog
  • 1 veliki krompir, oljušten i isečen na kockice
  • 4 šolje čorbe od povrća ili piletine
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • So i biber po ukusu
  • Krutoni ili tostirani hleb za ukras
Kopriva
foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Recept:

  • Koristite rukavice za rukovanje koprivom da vas ne bi ožarila, listove koprive dobro isperite da biste uklonili prljavštinu. Odrežite sve čvrste stabljike i odbacite ih. Ostavite na stranu.
  • U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk iseckan na kockice i iseckan beli luk. Dinstajte dok luk ne postane providan, a beli luk zamiriše, oko 3-4 minuta. Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu i kuvajte još dva minuta, povremeno mešajući. Pažljivo dodajte listove koprive u šerpu. Pomešajte ih sa ostalim sastojcima i kuvajte oko dva minuta dok ne uvenu.
  • Sipajte čorbu od povrća ili pilećeg mesa, pazeći da su sastojci potpuno pokriveni. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite vatru. Pokrijte šerpu i dinstajte oko 15-20 minuta, ili dok krompir ne omekša.
  • Koristeći štapni mikser, blendirajte čorbu dok ne postane glatka i kremasta. Uvek možete i da koristite stojeći blender, u tom slučaju je usitnite 30-45 sekundi na velikoj brzini.
  • Vratite čorbu od koprive u šerpu i umešajte gustu pavlaku da dobijete bogatu, kremastu teksturu. Začinite solju i biberom po ukusu. Čorbu od koprive sipajte u činije i ukrasite krutonima ili prepečenim hlebom.
  • Uživajte u svojoj hranljivoj čorbi od koprive! Kopriva je poznata po svom jedinstvenom ukusu i zdravstvenim prednostima, što sve čini ovu čorbu i ukusnom i hranljivom.

Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.