ZAPRŠKA ZA PASULJ IMA SAMO 1 PRAVI RECEPT: U nju se ne stavlja BRAŠNO, jedino tako ćete je SPREMATI od SADA
Zaprška, Foto: Printscreen TikTok/tanjamaksimovic71

PREUKUSNO!

ZAPRŠKA ZA PASULJ IMA SAMO 1 PRAVI RECEPT: U nju se ne stavlja BRAŠNO, jedino tako ćete je SPREMATI od SADA

Recept za zapršku bez brašna svaka domaćica mora da zna

Objavljeno:

Sastavni deo pasulja, graška ili boranije je svakako zaprška. Ako želite da vam jelo ima ona poseban ukus ne smete je izbeći.

U zavisnosti od kraja u kome živite zavisi i recept za zapršku. Neke domaćice je prave sa svinjskom masti, neke sa slaninom, a neke i bez brašna.

Tradicionalna zaprška za pasulj:

Sastojci:

  • Brašno
  • Ulje ili mast
  • Mlevena paprika
Zaprška
foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema: U poseban sud stavite ulje da se greje, a zatim dodate brašno koje pržite na tihoj vatri dok ne dobije zlatkastu boju. Nakon toga dodate mu mlevenu papriku i čorbicu od pasulja i sve dobro promešate i ubacite u lonac sa pasuljem.

Zaprška sa lukom i mlevenim paradajzom:

Sastojci:

  • Brašno
  • Luk
  • Mleveni paradajz
  • Mlevena paprika
Pasulj, Prebranac
foto: Bakina Kuhinja

Priprema: Pasulj skuvate u potpunosti. U posebnoj posudi ispržite dve srednje sitno seckane glavice luka. Kada dobiju staklast izgled prelijete mlevenim paradajzom i mlevenom paprikom. Nakon što voda ispari dodate brašno koje ste prethodno rastvorili u vodi. Na kraju dodate oceđeni potpuno skuvani pasulj, jelo pržite dok se ne zgusne.

Zaprška bez brašna:

Sastojci:

  • Ulje
  • Začini
Zaprška
foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema: Pasulj stavite da se skuva u potpunosti. U drugoj posudi zagrejete ulje i postepeno dodajete kuvane graške pasulja, bez vode. Začinite nanom, čubrom, mlevenom paprikom.

Bonus video: Recept za mlince

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.