PREUKUSNO!
ZAPRŠKA ZA PASULJ IMA SAMO 1 PRAVI RECEPT: U nju se ne stavlja BRAŠNO, jedino tako ćete je SPREMATI od SADA
Recept za zapršku bez brašna svaka domaćica mora da zna
Sastavni deo pasulja, graška ili boranije je svakako zaprška. Ako želite da vam jelo ima ona poseban ukus ne smete je izbeći.
U zavisnosti od kraja u kome živite zavisi i recept za zapršku. Neke domaćice je prave sa svinjskom masti, neke sa slaninom, a neke i bez brašna.
Tradicionalna zaprška za pasulj:
Sastojci:
- Brašno
- Ulje ili mast
- Mlevena paprika
Priprema: U poseban sud stavite ulje da se greje, a zatim dodate brašno koje pržite na tihoj vatri dok ne dobije zlatkastu boju. Nakon toga dodate mu mlevenu papriku i čorbicu od pasulja i sve dobro promešate i ubacite u lonac sa pasuljem.
Zaprška sa lukom i mlevenim paradajzom:
Sastojci:
- Brašno
- Luk
- Mleveni paradajz
- Mlevena paprika
Priprema: Pasulj skuvate u potpunosti. U posebnoj posudi ispržite dve srednje sitno seckane glavice luka. Kada dobiju staklast izgled prelijete mlevenim paradajzom i mlevenom paprikom. Nakon što voda ispari dodate brašno koje ste prethodno rastvorili u vodi. Na kraju dodate oceđeni potpuno skuvani pasulj, jelo pržite dok se ne zgusne.
Zaprška bez brašna:
Sastojci:
- Ulje
- Začini
Priprema: Pasulj stavite da se skuva u potpunosti. U drugoj posudi zagrejete ulje i postepeno dodajete kuvane graške pasulja, bez vode. Začinite nanom, čubrom, mlevenom paprikom.
Bonus video: Recept za mlince
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!