preukusno!
ZAPEČENA BORANIJA SA SLANINICOM JE RAJ ZA SVA ČULA: Starinski RECEPT koji krije 1 CAKU zbog koje se jede SAMO LETI
Jednom kada probate ovako spremljenu boraniju nikada nećete menjati recept
Mnogi ne vole boraniju, posebno deca, ali kada je spremite na ovaj način niko je neće odbiti, pa ni najmlađi!
Sastojci:
- 500 g boranije
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 sveže paprike
- 2 paradajza
- 4 čena belog luka
- 2 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 50 ml mleka
- 4 kašike rendanog kačkavalja
- so, biber
- 1 kašičica ml crvene paprike
- ulje
- peršunov list
- slanina
Priprema:
U šerpi ispržiti seckan crni luk, dodati na krugove šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži dodati boraniju pa i nju izdinstati. Na kraju dodati oljušten paradajz, mlevenu papriku, biber, so, beli luk i peršunov list.
Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posutdu, umutiti jaja, dodati mleko , pavlaku i kačkavalj izjednačiti pa preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine.
Peći na 220 stepeni oko sat vremena da lepo porumeni i ispari višak tečnosti.
Bonus video: Recept za đuveč
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!