PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI TRIK ZA POHOVANJE: Samo će vam ovako BEČKE ŠNICLE ispasti kako treba (RECEPT)
Bečke šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

kao iz restorana

PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI TRIK ZA POHOVANJE: Samo će vam ovako BEČKE ŠNICLE ispasti kako treba (RECEPT)

Ovakve bečke šnicle kod kuće niste mogli da napravite

Objavljeno:

Bečke šnicle se serviraju i jedu isklučivo tople. Ako želite da napravite meso da imate za par dana, bolje se opredelite za neki drugi recept, bečke šnicle nisu za to. Ovo je internacionalni specijalitet koji se služi u restoranima širom sveta.

Evo kako se spremaju bečke šnicle, profesionalni kuvari kažu da je važno ocediti ih od masti pre pohovanja kako bi bile ko bog:

Bečke šnicle
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

Sastojci:

  • 4 teleće šnicle
  • 1 šolja pšeničnog brašna
  • 2 velika jaja
  • 1 šolja prezle (po mogućnosti krupne)
  • So i biber po ukusu
  • Biljno ulje za prženje
  • Kriške limuna za serviranje
  • Svež peršun, seckani, za ukras
Bečke šnicle
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

Recept:

  1. Stavite teleće šnicle između dva lista plastične folije. Upotrebite čekić za meso ili oklagiju da laganim udarcima stanjite kotlete dok ne budu debljine oko pola centimetra. Ovo će pomoći da se meso omekša i obezbedi ravnomerno prženje.
  2. U tri plitke činije ili tanjira sipajte brašno, umućena jaja i prezle. Posolite i pobiberite istanjene teleće šnicle, pa ih uvaljajte redom u brašno, jaja i prezle.
  3. Zagrejte biljno ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Želite dovoljno ulja da potpuno prekrijete dno tiganja, duboko oko centimetar. U vrelo ulje pažljivo stavite pohovane teleće šnicle, uvek u smeru "od sebe" da vas ulje ne bi prsnulo. Pržite ih oko 2-3 minuta po strani ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Uvek je bolje da pržite dve šnicle odjednom, a ne sve četiri, da ne biste pretrpali tiganj i previše spustili temperaturu ulja.
  4. Pržene bečke šnicle obavezno stavite na papirne ubruse da bi upili višak ulja, ali nakon toga budite brzi - služe se tople kako bi bile savršeno krckave i ukusne. Ukrasite ih limunom i peršunom i servirajte uz pire krompir, salatu ili bareno povrće. Vaše bečke šnicle su gotove, uživajte u ručku!

BONUS VIDEO:

00:49

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.