OVAKO SPREMLJENU PILETINU NIKO NE ODBIJA: Svi se UTRKUJU za RECEPT za najhrskavije MESNATE medaljone
Pileći medaljoni, Foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

preukusno!

OVAKO SPREMLJENU PILETINU NIKO NE ODBIJA: Svi se UTRKUJU za RECEPT za najhrskavije MESNATE medaljone

Pileći medaljoni su idealan izbor za porodični ručak kome će se svi obradovati

Objavljeno:

Svi Srbi vole meso, posebno piletinu. Kada jednom probate ove pileće medaljone nećete moći da stanete!

Sastojci:

  • oko 800 - 900 g belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće)
  • 4 jaja
  • 1 kašika senfa
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica origana
  • ranva kašičica karija
  • na vrh kašičice bibera
  • 1,5 kašičica soli
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog)
  • malo tucane paprike (ne mora ako nemate)
  • pola kesice praška za pecivo 5 g
  • 200 - 250 ml ulja (zavisi od zapremine tiganja)
Pileći medaljoni
foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

Postupak:

  • Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće super ukusno.
  • Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.
  • Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minute s jedne i 4 minute s druge strane.

Bonus video: Rolovana piletina

01:00

Kako se sprema rolovana piletina?

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.