LETNJI SATARAŠ OSVEŽAVA BOLJE OD SLADOLEDA: Komadi PILETINE potopljeni u SOČNOM saftu od POVRĆA, prste da POLIŽEŠ
Sataraš, Foto: Profimedia

preukusno

LETNJI SATARAŠ OSVEŽAVA BOLJE OD SLADOLEDA: Komadi PILETINE potopljeni u SOČNOM saftu od POVRĆA, prste da POLIŽEŠ

Letnji sataraš je idealna opcija za ručak po ovim vrelim danima

Objavljeno:

Sataraš je jedno od naših tradicionalnih jela koje možete modifikovati prema saopstevnom ukusu, možete umesto piletine koristiti junetilu, ili neko drugo meso.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa (bataka, karabataka ili belog mesa)
  • 2 veće crvene paprike
  • 2 veće zelene paprike
  • 2 veće paradajza
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica aleve paprike
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • Sveži peršun (opciono, za posipanje)
Sataraš sa jajima, Sataraš
foto: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips

Priprema:

Piletinu operite i isecite na manje komade. Paprike očistite od semenki i iseckajte na kolutove. Paradajz operite i iseckajte na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. U dubljem tiganju ili šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i beli luk, i pržite ih dok ne postanu staklasti. Dodajte pileće meso i pržite ga dok ne promeni boju i postane blago zlatno.

Ubacite paprike i nastavite sa prženjem sve dok paprike ne omekšaju, otprilike 5-7 minuta. Dodajte paradajz i alevu papriku. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine. Smanjite temperaturu i poklopite tiganj. Ostavite sataraš da se krčka oko 20-30 minuta, povremeno mešajući. Ako je potrebno, možete dodati malo vode ako primetite da se tečnost previše redukuje. Kada je sataraš gotov, posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, pospite svežim peršunom pre serviranja.

Bonus video: Majke i snajke

01:46

Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.