prijatno!
RECEPT ZA SOČNE BATAKE OD JEFTINIH SASTOJAKA: Saft će se cediti niz USTA, a još kad UMOČITE HLEB
Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, ovi pileći bataci su najbolje rešenje
Srbi često jedu pileće meso, i možete ga spremiti na više načina. Uz ovaj receot imaćete najsočniju piletinu koja odgovara svačijem ukusu
Sastojci:
- 4 bataka
- 1/2 kašičice soli
- 1/3 šolje suvog belog vina
- 100g neslanog putera
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice svežeg lista ruzmarina
- 2 kašičice listova timijana
Priprema:
U posudi pomešajte puter sobne temperature, mleveni beli luk, seckani ruzmarin i timijan, a onda posolite i pobiberite. Podignite malo kožicu od mesa i premažite aromatičnim puterom, a onda ceo batak premažite aromatičnim puterom.
Posolite batake i poređajte u tepsiju, pa sipajte vino. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 10 minuta, a onda smanjite na 200°C i pecite još 50 minuta. Na svakih 10 minuta prelijte meso tečnošću.
Bonus video: Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!