SRBI LUDE NA OVO MESO: KREMASTI sos LIJE iz USTA, a ŠPARGLE mu daju poseban ŠMEK (RECEPT)
Piletina u sosu, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

prijatno!

SRBI LUDE NA OVO MESO: KREMASTI sos LIJE iz USTA, a ŠPARGLE mu daju poseban ŠMEK (RECEPT)

Ukoliko ne znate kakod a iznenadite svoju porodicu, ovo jelo je idealno rešenje

Objavljeno:

Srbi obožavaju da jedu piletinu, i ona se i najčešće nalazi na trpezi. Kada joj dodate ovaj kremasti sos i špargle svi će biti oduševljeni.

Sastojci:

  • 1/2 šolje brašna
  • 1,5 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 pileća filea
  • 1 crni luk
  • 5 čenova belog luka
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • 1/2 šolje bujona
  • 1/3 šolje soka od limuna
  • 230 g špargli
  • 200 g smrznutog graška
  • 1 kašičica senfa
  • 1 veza mirođije
Špargle
foto: Printscreen/Youtube/AngieCooking

Priprema: Pomešajte bršano, so i biber. Isecite meso na tanke šnicle, pa pokrijte i izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte meso u brašno i propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Izvadite meso iz tiganja, prebrišite ga ubrusom, a onda sipajte još malo ulja, pa dodajte seckani crni luk i pržite dok ne omekša, pa dodajte krupno sečeni beli. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje, bujon i sok od limuna. Kuvajte dok ne krene da ključa, a onda ostavite još par minuta da se tečnost smanji. Isecite šparglama krajeve, a onda dodajte u sos, kao i smrznuti grašak. Promešajte, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte senf i seckanu mirođiju i posolite. Promešajte, pa prelijte gotov sos preko mesa. Ako želite preko pospite parmezan. Prijatno!

01:00

Kako se sprema rolovana piletina?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.