paŽnja
ITALIJAN OTKRIO KAKO SE SPREMA "ALFREDO" PASTA: Svi volimo da je JEDEMO, a sad je NIKAD NEĆETE MORATI KUPITI
Testeninu kuvajte oko 40 sekundi, a onda je prebacite u tiganj sa puterom
Pasta "alfredo" je klasično italijansko jelo kom skoro niko ne može da odoli. Italijani su poznati po tome da se striktno drže tradiconalnih recepata i da skoro nikada ne eksperimentišu s proverenim jelima.
Međutim, mnogi u pastu alfredo dodaju piletinu ili pečurke, a jedan Italijan je rešio da stane na kraj tome.
Sastojci:
100 semolina brašna
100 g belog brašna
2 jajeta
prstohvat soli
30 g putera
maslinovo ulje
biber
100 g parmezana
Priprema:
Pomešajte griz i brašno, pa napravite udubljeno u koje ćete razbiti jaja i dodati so.
Sve dobro umesite i po potrebi dodajte malo vode.
Ukoliko imate mašinu za razvijanje testa, iskoristite je, ako ne, oklagijom razvucite tanko testo.
Testo s obe strane presavijte tri puta, pa ga isecite na tračice.
U zagrejan tiganj stavite puter, ulje, biber i malo vode. Ukoliko želite, možete staviti i malo limunove kore.
Testeninu kuvajte oko 40 sekundi, a onda je prebacite u tiganj sa puterom.
Sve promešajte i pospite parmezanom.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!