ORIGINALAN RECEPT ZA DOMAĆE BAJADERE KOJE VOLE SVI: Evo kako da budu MEKANE i UKUSNE
Bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/kuhajipeci

za sladokusce

ORIGINALAN RECEPT ZA DOMAĆE BAJADERE KOJE VOLE SVI: Evo kako da budu MEKANE i UKUSNE

Ratatuj je odličan predlog za lagani letnji ručak

Objavljeno:

Ljubitelji čokolade nemaju previše dileme kada ih pitate koji kolač im je najdraži - većina će izdvojiti bajaderu kao “kraljicu među sitnim kolačima”. Najpoznatija je njena kupovna varijanta, ali domaće bajadere su neuporedivo ukusnije.

Prave se od omiljenih sastojaka, kao što su lešnici, mlevena plazma i čokolada i ne postoji osoba koja će im odoleti. Ako nikada niste pravite slatkiše, neka vam bajadera bude prvi recept, jer se toliko lako pravi, a garantovano uspeva.

Bajadera
foto: Perintscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Sastojci:

200 ml vode

250 g putera

200 g šećera

1 vanilin šećer

400 g mlevene plazme

300 g mlevenih lešnika

100 g čokolade

Za glazuru:

150 g čokolade

6 kašika ulja

Bajadera
foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Priprema:

U šerpi otopite puter, šećer i vanilin šećer. U posudi pomešajte keks i lešnike, pa sipajte smesu sa puterom i šećerom. Dobro sjedinite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jednu polovinu dodajte istopljenu čokoladu.

Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Na dno tepsije sipajte tamniji deo, pa poravnajte, a onda sipajte i svetliji deo i isto poravnajte. Sipajte preko čokoladu koju ste otopili sa uljem i stavite u frižider da se stegne.

Majke i snajke:

00:56

MAJKE I SNAJKE Humanitarna akcija za Ninu

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.