DOMAĆICE, PRAVITE VELIKU GREŠKU AKO DRŽITE MLEKO U VRATIMA FRIŽIDERA: Zbog toga se BRZO KVARI, evo kako je ISPRAVNO
Mleko, Foto: Prinrscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

pažnja

DOMAĆICE, PRAVITE VELIKU GREŠKU AKO DRŽITE MLEKO U VRATIMA FRIŽIDERA: Zbog toga se BRZO KVARI, evo kako je ISPRAVNO

“Rok trajanja mleka se može produžiti ako ga pravilno skladištite."

Objavljeno:

Ljudi najčešće pogrešno čuvaju mleko i mlečne proizvode, pa se brže kvare. Ako pitate ljude gde im stoji mleko u frižideru, verovatno ćete dobiti isti odgovor – u vratima. Ali, prema rečima stručnjaka za bezbednost hrane Tese Klark, to je najgore mesto u frižideru za skladištenje mleka.

“Rok trajanja mleka se može produžiti ako ga pravilno skladištite. Ovo smanjuje otpad, ali i osigurava da ne morate toliko često kupovati sveže mleko”, rekla je Klark, piše The Mirror, a prenosi N1.

Mleko
foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

Ona savetuje ljudima da ne drže mleko ili bilo koji drugi mlečni proizvod u vratima frižidera jer su oni najdalje od rashladnog sistema.

“Mlečne proizvode uvek treba čuvati u zadnjem delu frižidera gde je temperatura najniža. Ovo osigurava da vaša hrana ima maksimalan rok trajanja”, dodala je ona.

Mleko
foto: RINA

Mleko može zadržati svoj kvalitet do pet dana duže od roka trajanja utisnutog na ambalaži. U zavisnosti od količine masti u njemu. Mleko s niskim procentom masti može prekoračiti rok trajanja za sedam do 10 dana, dok masnije mleko može trajati od pet do sedam dana.

Pokvareno mleko prepoznaćete po grudicama i kiselkastom mirisu. Sirovo nepasterizovano mleko ni pod kojim okolnostima nije bezbedno za korišćenje nakon isteka roka trajanja.

Majke i snajke:

00:56

MAJKE I SNAJKE Humanitarna akcija za Ninu

(Espreso/The Miror7N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.