morate znati
ZBOG 1 SASTOJKA PILETINA JE KAO IZ NAJSKUPLJIH RESTORANA: Domaćice, NAUČITE koji ZAČINI idu uz određeno MESO
Začini daju glavni ukus jelima, a posebno mesu
Začinsko bilje ima ključnu ulogu u kzvanju. Evo uz koje meso se najbolje slažu određeni začini
Piletina
Ruzmarin: Ova aromatična biljka daje "raskošnu notu" ukusu i mirisu pečene piletine. Može se koristiti u sušenom oblikuili svež.
Beli luk: Dodaje intenzivnu aromu i blagu pikantnost piletini.
Majčina dušica: Ima blagu, pomalo citrusnu notu koja se dobro slaže sa piletinom. Može se koristiti sveža ili sušena.
Junetina
Majoran: Ovaj začin ima slatkastu i pikantnu aromu koja doprinosi ukusu pečene junetine. Može se koristiti u svežem ili sušenom obliku.
Bosiljak: Ima izraženu aromu i dodaje svežinu jelima od junetine. Najbolje je koristiti sveže listove bosiljka.
Origano: Zahvaljujući jakom mirisu i pikantnom ukusu, origano je odličan izbor za jela od junetine. Obično se koristi u sušenom obliku.
Svinjetina
Majčina dušica: Ovaj začin ima jaku aromu i odlično "maskira" jak miris svinjetine, istovremeno joj poboljšavajući ukus. Najbolje je koristiti sušenu majčinu dušicu.
Đumbir: Daje pikantnost i osvežavajući ukus svinjetini.
Žalfija: Zahvaljujući pikantnoj i pomalo gorkastoj aromi, žalfija se dobro slaže sa svinjskim mesom. Može se koristiti sveža ili sušena.
Jagnjetina
Menta: Ima osvežavajući ukus koji savršeno dopunjuje jagnjetinu. Najbolje je koristiti sveže listove mente, odnosno nane.
Kim: Daje blago "orašastu" notu jelima od jagnjetine.
Majčina dušica: Intenzivna aroma, odličan začin za jela od jagnjetine. Može se koristiti sveža ili sušena.
Riba
Peršun: Sveži peršun daje svežinu i blagu gorčinu jelima od ribe. Možete da se koristi i sušen.
Mirođija: Poznata po svojoj osvežavajućoj aromi koja se dobro slaže s ribom. Najbolje je koristiti u svežem obliku.
Limunova trava: Ova biljka ima izraženu citrusnu aromu koja se odlično uklapa s jelima od ribe.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!