ZBOG 1 SASTOJKA PILETINA JE KAO IZ NAJSKUPLJIH RESTORANA: Domaćice, NAUČITE koji ZAČINI idu uz određeno MESO
Meso, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

morate znati

ZBOG 1 SASTOJKA PILETINA JE KAO IZ NAJSKUPLJIH RESTORANA: Domaćice, NAUČITE koji ZAČINI idu uz određeno MESO

Začini daju glavni ukus jelima, a posebno mesu

Objavljeno: 21:59h

Začinsko bilje ima ključnu ulogu u kzvanju. Evo uz koje meso se najbolje slažu određeni začini

Piletina

Ruzmarin: Ova aromatična biljka daje "raskošnu notu" ukusu i mirisu pečene piletine. Može se koristiti u sušenom oblikuili svež.

Beli luk: Dodaje intenzivnu aromu i blagu pikantnost piletini.

Majčina dušica: Ima blagu, pomalo citrusnu notu koja se dobro slaže sa piletinom. Može se koristiti sveža ili sušena.

Piletina
foto: Printscreen Youtube

Junetina

Majoran: Ovaj začin ima slatkastu i pikantnu aromu koja doprinosi ukusu pečene junetine. Može se koristiti u svežem ili sušenom obliku.

Bosiljak: Ima izraženu aromu i dodaje svežinu jelima od junetine. Najbolje je koristiti sveže listove bosiljka.

Origano: Zahvaljujući jakom mirisu i pikantnom ukusu, origano je odličan izbor za jela od junetine. Obično se koristi u sušenom obliku.

Svinjetina

Majčina dušica: Ovaj začin ima jaku aromu i odlično "maskira" jak miris svinjetine, istovremeno joj poboljšavajući ukus. Najbolje je koristiti sušenu majčinu dušicu.

Đumbir: Daje pikantnost i osvežavajući ukus svinjetini.

Žalfija: Zahvaljujući pikantnoj i pomalo gorkastoj aromi, žalfija se dobro slaže sa svinjskim mesom. Može se koristiti sveža ili sušena.

Svinjetina
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Jagnjetina

Menta: Ima osvežavajući ukus koji savršeno dopunjuje jagnjetinu. Najbolje je koristiti sveže listove mente, odnosno nane.

Kim: Daje blago "orašastu" notu jelima od jagnjetine.

Majčina dušica: Intenzivna aroma, odličan začin za jela od jagnjetine. Može se koristiti sveža ili sušena.

Riba

Peršun: Sveži peršun daje svežinu i blagu gorčinu jelima od ribe. Možete da se koristi i sušen.

Mirođija: Poznata po svojoj osvežavajućoj aromi koja se dobro slaže s ribom. Najbolje je koristiti u svežem obliku.

Limunova trava: Ova biljka ima izraženu citrusnu aromu koja se odlično uklapa s jelima od ribe.

00:54

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.