OVO SREDSTVO OD 2 SASTOJKA UKLANJA SVE BAKTERIJE IZ KLIME: Nećete potrošiti NI DINAR, a spasiće vas
Klima na zidu, Foto: Profimedia

POSLUŠAJTE

OVO SREDSTVO OD 2 SASTOJKA UKLANJA SVE BAKTERIJE IZ KLIME: Nećete potrošiti NI DINAR, a spasiće vas

Teško je izdržati toplotu kod kuće, pa je ona jedini spas preko leta, a ono što mnogima predstavlja problem jeste kako se ona čisti

Objavljeno:

Kako su vrućine već krenule ljudi uveliko pale svoje klime.

Teško je izdržati toplotu kod kuće, pa je ona jedini spas preko leta, a ono što mnogima predstavlja problem jeste kako se ona čisti.

Vrlo je jednostavno i to možete sami da uradite, majstor vam neće biti potreban.

Klima
foto: Aleksa Petrović

Kada govorimo o održavanju, najviše mislimo na filtere koji se nalaze u samom uređaju i na kojima se kroz vreme nakupljaju prašina, prljavština, grinje, virusi i brojne štetne bakterije.

Zato je neophodno održavati higijenu pomenutih filtera, za šta postoje i brojni servisi. Ipak, ne morate uvek da ih zovete, mada će oni sa sigurnošću sve uraditi dubinski i kako treba. Ukoliko filteri nisu previše prljavi, možete ih očistiti i sami.

Ako to niste radili do sada, filtere ćete prepoznati lako. Čim uklonite poklopac sa, podrazumeva se isključene, klime, on je tu, lako uočljiv i verovatno prljav. Potrebno je da ga izvučete. Prvo uklonite sve eventualne veće objekte koji su dospeli do filtera, a zatim ga operite. To možete da uradite samo vodom, ali ako dodate malo sredstva za dezinfekciju, bićete sigurni da su svi štetni mikrobi uništeni.

Klima
foto: Aleksa Petrović

Nakon pranja ostavite filter da se osuši. Potrebno je da bude potpuno suv kako biste smeli da ga vratite u klimu, a pre vraćanja, naravno, obrišite i mrežicu.

To možete da uradite mešavinom vode i običnog deterdženta.

Kada ste to uradili, vratite sve na svoje mesto. Preporučuje se da klimu čistite na svakih 6 meseci, a ako je koristite i za grejanje u toku zime, onda na 3 meseca.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.