SRBI SU POLUDELI ZA OVIM PRŽENIM BUREKOM: Topi se u USTIMA, nikad ga JEDNOSTAVNIJE niste spremili (RECEPT)
Burek, Foto: Bakina kuhinja

prijatno!

SRBI SU POLUDELI ZA OVIM PRŽENIM BUREKOM: Topi se u USTIMA, nikad ga JEDNOSTAVNIJE niste spremili (RECEPT)

Srbi burek nikada ne odbijaju, a ovaj novi recept će sve oduševiti

Objavljeno: 17:14h

Napravite prženi burek i oduševite celu porodicu!

Potrebno je:

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • soli ili suvog začina
  • ml. biber
  • tanke gotove kore
  • ulje

Priprema:

Ispržiti seckan crni luk pa dodati meso, i pržiti ga oko 10 minuta .Dodati soli, ml. biber. Tiganj dobro podmažitie uljem. Staviti koru na dno a ostatak preko ivice tiganja. Pouljiti.

Bakina kuhinja
foto: Espreso

Gužvati kore i redjati jednu preko druge, pa poprskati uljem i malo vodom kiselom ili običnom. Ne ide prašak za pecivo. Na četvrtu koru staviti pola mesa.

Bakina kuhinja
foto: Espreso

Opet četri kore podmazane uljem i poprskane vodom. Dodati ostatak mesa i pokriti sa 4 kore podmazane. Saviti ivice na burek što vise preko tiganja i još jednu staviti odozgo i ušuškati burek.

Bakina kuhinja
foto: Espreso

Premazati uljem i malo poprskati vodom. Staviti na šporet i pržiti na laganoj vatri u tiganju oko 10-15 minuta pa pomoću dve široke lopatice okrenuti.

Pržiti i tu stranu ali celo vreme pokriveno poklopcem. Istresti na dasku pa iseći. Fantastičnog ukusa , hrskava puna fila. Uživajte u jedinstvenom ukusu. Prijatno!

47:04

MAJKE-I-SNAJKE-SE01EP62

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.