UBACITE TABLETU ZA SUĐE U VEŠ MAŠINU: Kada čujete zašto to SVI MASOVNO RADE, NEĆETE ČEKATI NI MINUT
Tableta, Foto: Printscreen/Youtube/ JECA SVAŠTARICA

paŽnja

UBACITE TABLETU ZA SUĐE U VEŠ MAŠINU: Kada čujete zašto to SVI MASOVNO RADE, NEĆETE ČEKATI NI MINUT

Mnogi od nas to ne rade, a trebalo bi, jer se ostaci masnoće i prljavštine brzo nakupe, a posebno je problematičan deo ispod gume

Objavljeno:

Veš-mašina je zaista korisna i olakšava nam život, a ipak, mnogi ljudi zaboravljaju da i nju treba održavati.

Zapitajte se kada ste je poslednji put očistili? Ne mislimo na brisanje prašine sa površine i vrata...

Mnogi od nas to ne rade, a trebalo bi, jer se ostaci masnoće i prljavštine brzo nakupe, a posebno je problematičan deo ispod gume.

To izaziva neprijatne mirise, a skraćuje i životni vek mašine. Ne želite da vaša veš-mašina postane leglo bakterija svih vrsta, a sigurni smo da ih ne želite na mestu gde se pere veš.

Kako se u vašoj mašini za pranje veša ne bi pojavila prljavština, trebalo bi redovno uklanjati ostatke iz bubnja. Međutim, za to ne morate koristiti posebno sredstvo za čišćenje, nego nešto što većina već ima u svom domaćinstvu - tableta za mašinu za pranje sudova.

Kako očistiti veš-mašinu tabletom za mašinu za pranje sudova?

Tableta
foto: Profimedia

Znamo da sjajno uklanja razne nečistoće i ostatke sa našeg posuđa, a podjednako su efikasne i za čišćenju ostataka prljavštine u veš-mašini.

Kako biste temeljno očistili veš mašinu, stavite u nju dve tablete za pranje posuđa svake dve-tri nedelje. Tablete ubacite direktno u bubanj, a zatim (sa zatvorenim vratima) dolijte dodatnu vodu kroz odeljak za deterdžent, sve dok ne bude malo iznad nivoa donjeg ruba otvora.

Tablete takođe možete prethodno otopiti u toploj vodi, a zatim ih uliti ili upotrebiti prašak za mašinu za pranje posuđa. Zatim "operite" na 90 stepeni.

Tablete i prašak za posuđe korisni su i za skidanje prljavštine sa obojene odeće. Međutim, ovde bi trebalo biti oprezan s osetljivim natpisima ili nalepnicama, jer mogu postati porozni s deterdžentom za pranje posuđa.

Postoji još „kućnih preparata“ za čišćenje veš-mašine, a to su sirće, limunska kiselina, deterdžent za pranje posuđa i prašak za pecivo. Istovremeno koristite samo jedan od njih.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.