Tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet
preukusno!
ISPOHUJTE TIKVICE BEZ BRAŠNA I JAJA: Zbog 1 sastojka biće HRSKAVIJE nego ikada pre
Pohovane tikvice Srbi ne odbijaju, a ovu njhivu zdraviju i ukusniju verziju ćete obožavati
Objavljeno:
Sezona je tikvica, a one su povrće koje se uklapa uz svako glavno jelo i odličan su prolog
Sastojci:
- 1/2 šolje prezli
- 1/2 šolje parmezana
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 srednje tikvice
Priprema: Tikvice isecite na kolutove, pa stavite u neku posudu. Posolite, pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu. Zatim prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. U posudi pomešajte prezle i paramezan, pa svaku tikvicu uvaljajte u dobijenu smesu. Ređajte na pleh koji ste premazali uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!