OVO JE TAJNA KUVARA ZA VRHUNSKI KREMASTI PIRE: Ovako to rade u PRESTIŽNIM RESTORANIMA, nama nije bilo NI NA PAMETI
Pire, Foto: Profimedia

paŽnja

OVO JE TAJNA KUVARA ZA VRHUNSKI KREMASTI PIRE: Ovako to rade u PRESTIŽNIM RESTORANIMA, nama nije bilo NI NA PAMETI

Prema njegovim rečima tajna je u pripremi pirea, a od namirnica je koristio ono što inače koriste sve domaćice, odnosno krompir, puter, mleko i malo morske soli. Ovo je njegov recept a pripremljen na ovaj način krompir pire će uvek biti savršeno kremast i preukusan, bukvalno se topi u ustima, pa isprobajte

Objavljeno: 11:10h

Pire krompir je omiljeni prilog uz mnoga jela i može da se kombinuje s mesom, gulašem, ćuftama... Međutim, većina domaćica ima problem kako da napravi kremasti pire krompir. Taj problem rešio je vrhunski australijski kuvar Morgan Hipvort koji je otkrio genijalan trik kako da vam pire uvek bude vrhunski kremast i preukusan.

Prema njegovim rečima tajna je u pripremi pirea, a od namirnica je koristio ono što inače koriste sve domaćice, odnosno krompir, puter, mleko i malo morske soli. Ovo je njegov recept a pripremljen na ovaj način krompir pire će uvek biti savršeno kremast i preukusan, bukvalno se topi u ustima, pa isprobajte.

Sastojci:

Pire krompir
foto: Profimedia

500 g krompira

100 g putera

100 ml mleka

morska so

Priprema:

Očistite krompir i isecite ga na veće komade, pa skuvajte u loncu sa malo morske soli. Ocedite krompir i zgnječite ga dok ne postane potpuno mekan. Vratite ga na laganu vatru i mešajte pet minuta dok se ne razbiju sve grudvice.

U drugu posudu sipajte mleko i pustite da provri i dodajte maslac da se istopi. Polako sipajte mleko sa puterom u krompir i mešajte dok pire ne postane lagano i pahuljasto. Posolite ukoliko je potrebno.

Uživajte!

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.