recept
DOMAĆINSKA GURMANSKA PLJESKAVICA, NAPRAVITE JE SAMI KOD KUĆE: Jedan sastojak joj daje poseban ŠMEK
Mesu dodati luk koji je prethodno sitno iseckan
Domaća, srpska pljeskavica je jedno od najukusnijih jela. Vole je i stari i mladi, a priprema je jedostavna.
U par koraka dobijete smesu koju posle ispečete i ručak je gotov.
Evo recepta.
Sastojci
Potrebno je:
800 g mlevenog junećeg mesa
1,5 glavica crnog luka
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
po želji biber
Priprema
Mesu dodati luk koji je prethodno sitno iseckan u secku, zatim dodati papriku, sodu bikarbonu, so i po želji pobiberiti. Rukama sve dobro zamesiti da se sastojci povežu. Smesu prekriti folijom i ostaviti u frižideru 2-3 sata da odstoji.
Kada je smesa odstojala, ruke podmazati sa malo ulja i oblikovati pljeskavice tako što prvo od smese oblikujete kuglice odprilike veličine mandarine, zatim na tacnu za kafu staviti alu foliju, podmazati je sa uljem na nju staviti kuglicu mesa, prekriti sa još jednom folijom i lagano pritiskati i oblikovati krug.
U tiganj sipati malo ulja da se zagreje pa pržiti pljeskavice. Meni je bilo dovoljno 3 minuta da pržim sa svake strane. Prženje zavisi od jačine šporeta, nekima će trebati koji minut kraće ili duže da se prži.
Majke i snajke:
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!