NAPRAVITE ORASNICE PO OVOM RECEPTU I TOPIĆE SE U USTIMA: Caka je u ovom SOKU, domaćice PAPIR I OLOVKE u ruke
Orasnice, Foto: Printscreen/Youtube/Natašine Slastice

preukusno!

NAPRAVITE ORASNICE PO OVOM RECEPTU I TOPIĆE SE U USTIMA: Caka je u ovom SOKU, domaćice PAPIR I OLOVKE u ruke

Orasnice svi Srbi vole, a ako ih napravite po ovom receptu topiće vam se u ustim

Objavljeno:

Recept koji svaka domaćica mora da ima:

Sastojci:

  • 2 belanca
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g seckanih oraha
  • 300 g mlevenih oraha
  • 1/4 soka od jednog limuna

Napomena: Orasnice se prave jako brzo, bitno je da dok se peku budete uz njih i nadgledate jer mogu brzo da dobiju jaču boju i suviše se osuše. Vreme pečenja zavisi od vase rerne.

Orasnice
foto: Printscreen/Youtube/Natašine Slastice

Priprema:

  • Belanca mutite dok ne dobijete gusti beli šam. U sneg od belanaca dodate sitni šećer i mutite dok se ne dobije jos gušća masa. Na kraju dodate mlevene orahe i sok od limuna (ne dozvolite da upadne mesnati deo limuna).
  • Dobro izmešajte, ali ni slučajno mikserom već drvenom varjačom blago okrećite belanaca sa orasima.
  • Veliku tespiju prethodno pripremite, stavite na nju papir za pečenje. Testo podelite na otprilike 50 komada-kuglica. Svaku kuglicu dlanovima formirati u valjak (5 cm), uvaljati u seckane orahe i blago krajeve saviti ka unutrašnjosti da se dobije oblik orasnice kao na slici.
  • Orasnice stavljate u rernu zagrejanu na 200 stepeni ali odmah smanjujete na 100 stepeni.
  • Treba da se suše oko 20 minuta, sve zavisi od jačine rerne. Kada se ispeku izvadite tespiju i ostavite tako da se još ohlade i stegnu pa tek onda vadite iz tepsije.
00:47

Darko Lazic slavi Svetu Petku, a evo kakav slavski kolač je spremila Kaća

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.