STAVILA SAMO 20 EVRA MLADENCIMA U KOVERTU, PA IZAZVALA HAOS: Evo kakvi komenari su je sačekali
Venčanje, Foto: Profimedia

SJAJNO

STAVILA SAMO 20 EVRA MLADENCIMA U KOVERTU, PA IZAZVALA HAOS: Evo kakvi komenari su je sačekali

Sada i na tradicionalnim venčanjima vreme je postalo novac jer se s milenijumskim generacijama mladenaca svadbeni poklon pretvorio od nezgrapne bele tehnike, nameštaja ili ukrasa, u kovertu s devizama.

Objavljeno:

‘Bez 100 evra ne vredi kretati na svadbu’, univerzalni je savet za svatove, koji nažalost mnogi ne mogu da priušte, te se mnogi hvataju za glavu kada krene sezona prolećnih venčanja, piše Alo.

Tako je jedna žena s juga Srbije šokirala izjavom da je u kovertu stavila samo 20 evra na poklon.

„U nedelju smo imali svadbu kod prijatelja iz ulice, bilo je prelepo, pravili su veselje u novom hotelu i baš su se potrudili oko svega. Odavno nisam bila na tako lepoj svadbi. Tačno se po mladencima i roditeljima videlo da žele da ispoštuju goste i da im pokloni, novac i sve ostalo uopšte nije bitno osim da uživaju u svom danu“, hvalila je jedna prijateljica mladence i dodala da je neprijatno iznenadila druga prijateljica iz ulice koja živi pored kuće mladenaca.

Prema njenim rečima ta prijateljica je bila prva koja je došla da vidi okupljanje svatova u mladoženjinoj kući.

‘Dala je samo 20 evra’

„Njen suprug je na poslu, a ona kod kuće i rekla je da će zbog toga samo ona doći na svadbu. Sin i snaja su joj u Beogradu. Mladenci su je razumeli i nisu se ljutili, bilo im je bitno da neko dođe jer su bliski. U ponedeljak posle svadbe cela ulica je pričala o tom veselju, i ona je prokomentarisala kako je sve bilo savršeno i pitala je koliko smo stavili u kovertu. Ja sam rekla da sam sa suprugom stavila 100 evra, odnela sam cveće i tortu, dok se ona na tu moju izjavu šokirala iako smatram da je to neki minimum koji treba biti u koverti ako idu dva gosta iz kuće“.

Žena dodaje i da su se i ostali iz ulice složili s njom i uglavnom su rekli da su davali bar 50 evra po gostu.

„Ja sam stavila 20 evra u kovertu. Dosta je, i mladoženjina majka je mom sinu stavila 20 u kovertu kada sam oženila sina pre 15 godina. Isto toliko vraćam.“ Rekla je prijateljica onako sva ponosna kao da je dala 200 evra, a mi smo se pobunili. Nisam htela da se raspravljam, ali sam morala da kažem da čak ni stolica više ne košta 20 evra te da ni mesto nije isplatila. Ona je bila uverena da je ispravno postupila“, prepričala je žena iz ulice.

Na društvenim mrežama povela se rasprava i o prikladnoj svoti novca koja se poklanja mladencima u koverti, te su ljudi uglavnom pisali da 20-30 eura u koverti koja pokriva samo mesto, odnosno stolicu u restoran, 50 evra u koverti koju donose „obični“ svatovi, 100 i više evra u koverti koju daruju najbliži rođaci ili prijatelji, 200 i više evra odnosno vaučer za bračno putovanje koji poklanja kum ili kuma.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.