ZA SVE PRILIKE
OVU TORTU DOMAĆICE REDOVNO SPREMAJU DECI ZA ROĐENDAN: Postoji više RECEPATA, ali ovaj TAJANSTVENI niko NE ZNA
Domaćice je često spremaju za proslave, rođendane, slave i mnoge druge prilike
Jedna osvežavajuća torta će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Nije preslatka, a deca će je obožavati.
Domaćice je često spremaju za proslave, rođendane, slave i mnoge druge prilike.
POTREBNI SASTOJCI
kore za tortu - 1 pakovanje, tamne
čokoladno mleko - 500 ml
šlag krem - 600 g, beli
kisela voda - 500 ml
kisela pavlaka - 700 g
plazma keks mleveni - 300 g
čokolada - 100 g
šećer u prahu - 250 g
* merne jedinice
NAČIN PRIPREME
Gotovu koru za toru natopiti čokoladnim mlekom. Potom umutiti krem šlag sa kiselom vodom ili može i istom količinom hladnog mleka.
U vanglici pomešati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i polako umešati i sjediniti žicom za mućenje zatim umešati plazma keks i 6 kašika šlaga koji ćete oduzeti od predhodno umućenog.
Tako pripremljenim filom filovati prvu koru.
Preko fila sa pavlakom i keksom, narendajte 1 štanglu čokolade na krupnije rende, a zatim preko staviti sloj šlaga. Preko šlaga ide sledeća kora i ponavlja se predhodni postupak i tako nakon sve tri kore.
Na kraju premazati celu tortu preostalim šlagom.
Izrendati čokoladu i ukrasiti tortu.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!