NIJEDNO SLAVLJE U SRBIJI NE MOŽE DA PROĐE BEZ NJE: Torta koju GENERACIJE godinama SPREMAJU, ne postoji KREMASTIJA
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

poslastica

NIJEDNO SLAVLJE U SRBIJI NE MOŽE DA PROĐE BEZ NJE: Torta koju GENERACIJE godinama SPREMAJU, ne postoji KREMASTIJA

Tako sočna, tako jednostavna, pravi se za pola sata

Objavljeno:

Sastojci:

Čokoladne kore,

700 g kisele pavlake,

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

500 ml čokoladnog mleka,

300 g mlevenog keksa,

150 g šećera u prahu,

500 g šlaga

+ 1 kesica i

Čoko moko torta
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

500 ml kisele vode.

Tako sočna, tako jednostavna, pravi se za pola sata.

Čoko moko torta koja je omiljena na trpezi širom Srbije

Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.

Čoko moko torta
foto: Printscreen/Youtube/Grofastična kuhinja

Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.

Po izboru, četvrtu koru ne morate ni da stavljate, već možete da završite poslednjim delom fila i šlaga.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.