OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA STARINSKI PASULJ: Od sada ćete je samo tako PRAVITI, ULJE ne POSTOJI u TOME
Pasulj, Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

NEŠTO DRUGAČIJE

OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA STARINSKI PASULJ: Od sada ćete je samo tako PRAVITI, ULJE ne POSTOJI u TOME

Tako se nekada pravio, a ukus je boli glava

Objavljeno:

Napravite pasulj na starinski način koji će vas odmah osvojiti.

Tako se nekada pravio, a ukus je boli glava.

Ukućani će biti prezadovoljni.

Pasulj, Tavče
foto: Printscreen Youtube

Sastojci:

1/2 kg pasulja

3 veće glavice crnog luka

4 čena belog luka

200 ml pasiranog paradajza

1 kašika brašna

Pasulj
foto: Prinstcreen/Youtube/Ivana's corner

so, biber

1 kašika začinske paprike

voda

peršun

povrće po izboru

Priprema:

Pasulj stavite u veću šerpu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa peršunom, začinima i iseckanim povrćem po izboru.

Ponovo stavite pasulj da se kuva.

Kada je pasulj prilično raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk.

Pasulj ostavite da se kuva još još desetak minuta. Kada je gotov, pasulj ostavite da se prohladi, a onda ga poslužite uz omiljenu salatu.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.