sjajno
DA BI RIBLJA ČORBA ISPALA KAO IZ RESTORANA MORATE DA URADITE OVO: Ključna stvar za DOBAR UKUS
Otkrijte trikove koji će vam pomoći da napravite ukusnu riblju čorbu
Riblja čorba je specijalitet koji gurmani obožavaju, ali koja ne uspeva uvek iz prvog pokušaja. U Srbiji se uglavnom pravi od rečne ribe i koliko god delovalo da je priprema jednostavna,postoje neki trikovi koji će vam pomoći da ona ispadne savršeno svaku put.
Riblja čorba se uglavnom jede u toku posta ili kada su slavlja, ali je odličan izbor i za porodični ručak. U nastavku teskta pročitajte koja su to važna kulinarska pravila koja morate da ispoštujete.
Izbor ribe
Kao i kod svakog jela i ovde postoje namirnice koje su najbolji izbor. Kada krećete u pripremu riblje čorbe odlučite se za pastrmku, smuđ, losos...
Izaberite prave delove ribe
Pre kuvanja uvek se skida krljušt, škrge i peraja. Najbolje je da koristite filete, ali ako je reč o crvenoj ribi onda su korisni i glava i rep.
Kako se priprema riba
Kada je isečete, ribu uvek operite, pogotovo ako ste kupili celu, a ne filete.
Temperatura vode
Nikada nemojte ribu dodavati u ključalu supu. Prvo je kratko propržite u tiganju, pa tek onda dodajte u šerpu. Na taj način čorba će ispasti baš kako treba .
Dodatni sastojci
Da biste poboljšali ukus jela, dodajte začinsko bilje, luk, šargarepu...
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!