JEDNU STVAR KORISTIMO SVAKODNEVNO I DRŽIMO JE U KUPATILU, A NE BI TREBALO: Tako se puni BAKTERIJAMA, mi ih unosimo
Kupatilo, Foto: Profimedia

PAŽNJA

JEDNU STVAR KORISTIMO SVAKODNEVNO I DRŽIMO JE U KUPATILU, A NE BI TREBALO: Tako se puni BAKTERIJAMA, mi ih unosimo

Problem je u tome što četkicu za zube, verovatno, koristite u kupatilu, gde je i najlakše držati je

Objavljeno:

Ako svoju četkicu za zube držite u kupatilu, to verovatno i nije najbolja ideja, jer bi to mogla da bude karta u jednom smeru da se četkice prekriju raznoraznim stvarima koje ne bi želeli u svojim ustima.

Dobro staro pranje zuba dva puta dnevno prilično je koristan način da pokušate da izbegnete njihovo truljenje. Problem je u tome što četkicu za zube, verovatno, koristite u kupatilu, gde je i najlakše držati je.

Četkica za zube, Pranje zuba
foto: Profimedia

Malo odvratno otkriće

Baš kao što hranu i pribor za jelo obično držimo u kuhinji jer to je prostorija u kojoj ih najčešće koristimo – kao što daljinski upravljač za televizor ne stavljate u frižider.

U svakom slučaju, držanje četkice za zube u kupatilu očigledno je izuzetno loša ideja i za to postoji jako dobar razlog – to je zato što se tamo verovatno nalazi WC. Koliko god se možda ponosili što tamo održavate stvari čistima kad god pustite vodu u WC-u, to uzrokuje nešto što se zove ‘fekalna fontana’ koja tušira okolno područje česticama onoga što je bilo u toaletu, a to uključuje i znate već šta.

Prostoriju koja okružuje tušira ‘fekalna fontana’, a sitne kapljice izmeta, mokraće i svega ostalog što je nataloženo u vašem WC-u raspršuju se svuda unaokolo.

Električna četkica za zube, Četkica za zube, Zubi, Pranje zuba
foto: Profimedia

Gde je onda staviti?

To znači da te male kapljice ljudskog otpada idu na vašu četkicu za zube, koju ćete zatim staviti u svoja usta te s njom i dobro proći sve zube. Savet stručnjaka u ovoj situaciji je da najpre spustite dasku WC šolje kako biste sprečili nevidljivu fontanu fekalija da prska svuda, a takođe i četkicu za zube držite negde drugde.

Navodno je spavaća soba dobro mesto za to, jer sitne ljudske nečistoće koje nerado iščetkate po zubima dva puta dnevno nikada nema u spavaćoj sobi.

Drugi saveti za održavanje četkice za zube čistom uključuju držanje odvojeno od četkica za zube drugih ljudi i stavljanje neke vrste poklopca na glavu kako biste sprečili da neprijatne stvari dospeju tamo, prenosi Klik.hr.

Majke i snajke:

00:53

Majke i snajke 15.05.2023.

(Espreso/Klik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.