OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA KIFLICE: Caka MEKANOG testa se KRIJE U OVOME
Kiflice, Foto: Bakina kuhinja

tope se u ustima

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA KIFLICE: Caka MEKANOG testa se KRIJE U OVOME

Da bi vam ispale tako mekane morate da dodate tajni sastojak u njih

Objavljeno:

Kiflice svi volimo da jedemo, a najviše kada su mekane i vruće.

Uz jogurt nema ništa ukusnije ni za doručak, a ni za večeru.

Da bi vam ispale tako mekane morate da dodate tajni sastojak u njih.

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.

Ovako pripremljene biće mekane i naredna dva dana, pod uslovom da ostane koji komad, pa ovu tvrdnju i u praksi dokažete. Trik je u količini ulja, ali i u načinu ređanja u pleh. Poređajte ih što gušće, kako se u toku pečenja ne bi sušile i kako bi ostale što mekše i vazdušastije.

Sastojci:

1 kg mekog brašna

250 ml ulja

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

500 ml mleka

1 kesica suvog ili kockica svežeg kvasca

3 jaja

3 kašike šećera

2 kašičice soli

susam za posipanje

Priprema:

Mleko zagrejte da bude mlako, dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da zapeni. Dodajte potom so, dva jaja i ulje, sve sjedinite, pa postepeno dodajte brašno. Umesite glatko testo.

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Imajte u vidu da će zbog količine ulja testo biti mekano, ali se neće lepiti i biće veoma zahvalno za rad.

Ostavite testo da narasta najmanje sat vremena na toplom.

Posle tog vremena ga podelite na dva dela u dve jednake jufke. Jednu ostavite sa strane, a drugu razvijte u veliki, što tanji krug. Isecite na trouglove, pa ih savijte u kiflice i gusto poređajte u podmazani ili papirom za pečenje obloženi pleh.

Jaje razmutite i premažite svaku kiflicu, pa obilno pospite susamom.

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Ostavite da kiflice nadolaze dok se rerna greje. Dok se peče prva tura, isto uradite sa drugom polovinom testa.

Pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni. Pečene ih pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohlade, pa poslužite.

Odlične su i uz slane i uz slatke namaze i dodatke.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.