DODAJTE 1 TAJNI SASTOJAK U KIFLICE I BIĆE MEKANE: Caka koju SVAKA DOMAĆICA mora da ZAPIŠE
Kiflice u plehu, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

PREUKUSNE

DODAJTE 1 TAJNI SASTOJAK U KIFLICE I BIĆE MEKANE: Caka koju SVAKA DOMAĆICA mora da ZAPIŠE

Jedan neobičan sastojak im daje mekoću

Objavljeno:

Kiflice se kod nas spremaju redovno za svaku svečanu priliku.

Jedan neobičan sastojak im daje mekoću.

Retko koja domaćica je do sada tu namirnicu stavljala u njih.

Neophodni sastojci za kiflice:

250 ml toplog mleka

10 g suvog kvasca

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

2 ravne kašike šećera

1 jaje

125 ml ulja

1 kašičica soli

550 g brašna tip 400

1 čaša kisele pavlake 20% mm

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Za premazivanje:

Malo mleka

1 razmućeno jaje

Susam za posipanje

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Način pripreme:

Toplo mleko, suvi kvasac i 2 ravne kašike šećera pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Potom sjedinite jaje, ulje i so. Dodati u ovu smesu mleko sa kvascem i postepeno dodavati brašno. Umesiti testo. Malo staviti na njega ulja kako se ne bi lepilo na posudu. Ostaviti da odmori 10 minuta i ponovo ga premesiti. Kada udvostruči svoju veličinu, premesiti testo. Podeliti na 2 jednaka dela.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Lakše ćemo rastanjiti testo ukoliko sa jedne strane stavimo malo ulja. Krug podeliti na 16 jednakih trouglova i na svaki staviti kašičicu kisele pavlake. Zarolati kiflice i staviti u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo mleka I ostaviti da rastu 15 min. Kada porastu premazati ih razmućenim jajetom I posuti susamo. Peći na 200 °C dok ne porumene.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.