sjajan ukus
PITA SA TIKVICAMA KOJA SE NE PEČE, CAKA HRSKAVE KORE JE U OVOME: Recept je ZALUDEO SVET, brzo zapišite
Jedan od najjednostavnijih recepata za pitu sa tikvicama
Pite su praktične za pripremu i uglavnom se koriste kore i nadevi po želji. Ali, postale su popuarne i one koje se prave bez kora, a čiji se sastojci pomešaju u posudi i onda se peče.
Danas vam predlažemo da isprobate i preukusnu pitu sa tikvicama i sirom koja će vas oduševiti, a koju možete da poslužite za doručak. I za ovaj recept vam nije potrebna rerna, jer se ona kuva na šporetu.
Sastojci:
1 tikvica
2 paradajza
4 jajeta
peršun
2 čena belog luka
3 kašike grčkog jogurta ili pavlake
6 kašika brašna
maslinovo ulje
200 g tvrdog sira
1 kašičica italijanskog začina
1 kašičica slatke crvene paprike
parmezan
Priprema:
Izrendajte tikvicu i posolite, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro procedite, pa dodajte 1 sitno seckan paradajz i jaja. Dobro umutite.
Zatim dodajte seckani peršun, mleveni beli luk i pobiberite, pa opet promešajte. Dodajte jogurt ili pavlaku i brašno i sve sjedinite. Sipajte smesu u nauljenu tepsiju ili veći tiganj, pa pržite na šporetu, na niskoj temeperaturi.
Posle par minuta preko poređajte paradajz isečen na kriške (1 komad), kao i seckani sir. Pospite italijanskim začinom i crvenom paprikom, kao i paprmezanom.
Poklopite i kuvajte još 20 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!