POSTAVITE OVE NAMIRNICE U SVOJ DOM I REŠITE SE MRAVA ZAUVEK: Kada osete taj MIRIS beže GLAVOM BEZ OBZIRA
Posuda sa mešavinom, Foto: Printscreen Youtube/How 2 Bake It by Marko Strižak

sjajno

POSTAVITE OVE NAMIRNICE U SVOJ DOM I REŠITE SE MRAVA ZAUVEK: Kada osete taj MIRIS beže GLAVOM BEZ OBZIRA

Ako su vam se u stanu pojavili mravi, u nastavku teksta pročitajte koji je najbolji način da ih se rešite

Objavljeno:

Ako uočite nekoliko mrava u stanu, u uglu sobe, uz zidove, znajte da je invazija već počela. Oni mogu da uđu kroz kroz male pukotine, prostore ispod prozora i mnogo ulaza za koje ni ne sumnjate, tražeći vodu ili ostatke hrane u našoj kuhinji ili ostavi. Zato uvek vodite računa da počistite posle jela, kao i da rešavate problem vlade.

Mravi ostavljaju nevidljivi hemijski trag koji sadrži feromone za praćenje nakon što pronađu izvor hrane. Jednom kada mravi uđu u vaš dom, male su šanse da nestanu sami, zato je najbolje da suzbijanje mrava rešite sami. Umesto dezinsekcije hemikalijama, mi vam preporučujemo da ih se rešite prirodnim sredstvima.

Mravi
foto: Profimedia

1. Belo sirće

Sirće je najbolji izbor ako želite da se rešite dosadnih mrava, a sve što je potrebno da uradite jeste da u bocu na raspšivač sipate sirće i vodu u jednakoj količini. Poprskajte tamo gde ste primetili da ima mrava. Radne površine obrišite krpom namočenom u istu tečnost.

2. Kuhinjska so

Nekoliko kašika soli pomešajte sa ključalom vodom, pa ohladite i isto sipajte u bocu sa raspršivačem. Poprskajte na sva mesta da vidite da mravi dolaze.

3. Cimet u prahu

Mravi ne vole intenzivan miris cimeta, pa gde god vidite da ih ima vi bogato pospite cimetom. Posle par sati krenuće da beže.

Kuhinjska so, So
foto: Profimedia

4. Borna kiselina

Pomešajte 3 kašike borne kiseline i 3 kašike šećera sa 200 ml tople vode. Umočite vatu u ovu tečnost i stavite je na mesta gde se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina uništiti.

5. Citrusi

Limunov sok takođe može da vam pomogne ako želite da se rešite mrava. Površine gde ih primetite poprskajte ovim sokom.

Limun
foto: Profimedia

6. Začini u kuhinjskim ormarićima

Zalepite lovorov list na posudice sa šećerom. Miris lovora odbiće mrave od njih, a isti efekat ima i žalfija. Malu kesu s žalfijom stavite u kuhinjske ormariće, a opojni miris koji će se proširiti mravima će biti neugodan, pa se neće zadržavati u ormarićima.

Majke i snajke:

00:52

Ne propustite najzabavniji kulinarski šou Majke i snajke na Kurir televiziji

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.