MALO KO ZNA ZAŠTO SE ZA PRVI MAJ PO OBIČAJU JEDE PASULJ: Postoji OBJAŠNJENJE, evo i koje
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

otkrivamo

MALO KO ZNA ZAŠTO SE ZA PRVI MAJ PO OBIČAJU JEDE PASULJ: Postoji OBJAŠNJENJE, evo i koje

Pasulj je takođe bio popularan na dvoru. Kada se Katarina Mediči udala za Henrija II, dovela je sa sobom nekoliko kuvara i "uvela" pasulj u francusku kuhinju

Objavljeno:

U Sjedinjenim Državama tokom Velike depresije podsticana je konzumacija pasulja jer je bogat proteinima i odlična je zamena za meso

Pasulj je u Evropu stigao u 16. veku. Đanbatista Barpo je u knjizi "Užici poljoprivrede i sela" naveo da je ova namirnica posebno zdrava za bubrege i slezinu.

Pasulj je takođe bio popularan na dvoru. Kada se Katarina Mediči udala za Henrija II, dovela je sa sobom nekoliko kuvara i "uvela" pasulj u francusku kuhinju.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Bivši američki predsednik Ulises S. Grant zahtevao je da se njegovo omiljeno jelo – pečeni pasulj – posluži na njegovoj inauguraciji 1868. godine. Ipak, pasulj su uglavnom konzumirali sirotinja, pa je nazvana "siromašnom" hranom. U Sjedinjenim Državama tokom Velike depresije podsticana je konzumacija pasulja jer je bogat proteinima i odlična je zamena za meso, prenosi Klik.

Energetska vrednost 100 grama pasulja je 333 kalorije, od čega 60 odsto čine ugljeni hidrati. Posle jedne porcije radnici su bili spremni za naporan i dugotrajan rad. Ova hrana se obično deli ljudima kao simbol prave radničke hrane.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.